Четверг, 28.03.2024, 19:48
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Март » 01
Разработан законопроект (от 27.02.2013 г. № 2407) о внесении небольшого уточнения в перечень налоговых расходов двойного назначения.

Предлагается добавить туда расходы на подтверждение результатов неформального профессионального обучения работников рабочих профессий.


По материалам: ЛИГА:ЗАКОН
Просмотров: 515 | Добавил: Сентябрь | Дата: 01.03.2013 | Комментарии (0)

На підставі яких документів проводиться списання фактично витрачених пально-мастильних матеріалів для транспортних засобів на підприємстві?

Відповідно до п. 138.2 ПКУ витрати, які враховуються для визначення об'єкта оподаткування, визнаються на підставі первинних документів, що підтверджують здійснення платником податку витрат, обов'язковість ведення і зберігання яких передбачено правилами ведення бухгалтерського обліку, та інших документів, встановлених розділом II ПКУ. Зокрема, п. 44.1 ПКУ визначено, що для цілей оподаткування платники податку зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Частиною 1 ст. 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україн ... Читать дальше »
Просмотров: 604 | Добавил: Сентябрь | Дата: 01.03.2013 | Комментарии (0)

При выходе участника из общества с ограниченной ответственностью (ООО) у бухгалтера возникает много вопросов. В частности, как, и на какую дату рассчитать подлежащую выплате долю, какие налоговые последствия будет иметь операция. Именно эти вопросы и рассмотрим в данной статье.

Общие положения

Правовые основы выхода участников из ООО закреплены нормами статей 148 Гражданского кодекса Украины (ГК), 88 Хозяйственного кодекса Украины (ХК) и 54 Закона Украины от 19.09.1991 № 1576-XII «О хозяйственных обществах» (Закон № 1576). Кроме того, уставом могут быть предусмотрены определенные особенности (условия, ограничения) выхода участника.

Выход участника из ООО может быть обусловлен:

• собственным желанием участника;
• решением других участников об исключении из общества;
• смертью участника.

По собственному желанию участник может выйти из общества, сообщив ему об этом не позднее, чем за 3 месяца до выхода, если иной срок не установлен уставом ( ... Читать дальше »
Просмотров: 1200 | Добавил: Сентябрь | Дата: 01.03.2013 | Комментарии (0)


Працівники податкової служби мають право приступити до проведення документальної виїзної перевірки за умови пред’явлення таких документів:
– направлення на проведення перевірки, підписане керівником (його заступником) податкового органу та скріплене печаткою;
– копію наказу про проведення перевірки;
– службове посвідчення особи, яка зазначені в направленні.
Непред'явлення платнику податків цих документів або пред'явлення зазначених документів, оформлених з порушенням вимог, є підставою для недопущення податківців до проведення документальної виїзної перевірки.
При пред'явленні направлення, платнику податків необхідно в ньому розписатися і вказати своє прізвище, ім’я, по батькові, посаду, дату і час ознайомлення.
У разі відмови платника податків розписатися у направленні на перевірку посадовими особами органу державної податкової служби складається акт, який засвідчує факт відмови. Акт про відмову від підпису у направленні на перевірку є підставою для початку ... Читать дальше »
Просмотров: 450 | Добавил: Сентябрь | Дата: 01.03.2013 | Комментарии (0)


Державна митна служба, яка на сьогодні входить до складу Міністерства доходів і зборів України, доручила митним органам здійснювати пропуск на митну територію України дієтичних добавок, які переміщуються (пересилаються) в міжнародних поштових та експрес-відправленнях на адресу громадян.
Таким чином вирішено правову колізію, яка виникла навколо дієтичних добавок. Органом, який затверджує належний рівень захисту здоров'я людей, обов'язкові параметри безпечності та мінімальні специфікації якості харчових продуктів, звід правил і належну практику виробництва харчових продуктів та координує діяльність органів виконавчої влади з питань безпечності та якості харчових продуктів є центральний орган виконавчої влади у сфері охорони здоров'я (стаття 4 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів”).
Враховуючи те, що питання віднесення (чи не віднесення) дієтичних добавок до категорії харчових продуктів належить до компетенції МОЗ України, Держмитслужбою було спрямовано ... Читать дальше »
Просмотров: 488 | Добавил: Сентябрь | Дата: 01.03.2013 | Комментарии (0)


ГНСУ отметила, что для получения налоговой скидки по НДФЛ, кроме декларации, по требованию налогового органа, необходимо предоставить также справку о полученных в отчетном году доходах.
Для этого лица, имеющие статус налоговых агентов, обязаны предоставить налогоплательщику сведения о суммах выплаченного ему дохода, примененных социальных налоговых льгот и удержанного налога.
Специальной формы сведений о доходах, которую должны предоставлять налоговые агенты по требованию налогоплательщика, не предусмотрено. Поэтому предоставляется справка в произвольной форме. В ней, помимо общей информации о физическом лице (ФИО, регистрационный номер учетной карточки, период работы), обязательно указывается следующая информация:
- сумма начисленного налогооблагаемого дохода (помесячно и общей суммой);
- размер и сумма налоговой социальной льготы;
- сумма начисленного и удержанного ЕСВ;
- сумма начисленного и удержанного НДФЛ.
Источник: ЛІГА:ЗАКОН
Просмотров: 471 | Добавил: Сентябрь | Дата: 01.03.2013 | Комментарии (0)


Услуга будет бесплатной, переход займет сутки. МТС и «Киевстар» не верят в массовый отток абонентов
C 1 декабря 2013 года украинские абоненты смогут сохранить номер мобильного телефона при смене оператора. Соответствующий проект решения сегодня утвердила Нацкомиссия, осуществляющая регулирование в сфере связи и информатизации (НКРСИ).
Согласно проекту, абонент, желающий сохранить номер при смене оператора, сможет сделать это четырьмя способами: обратившись к принимающему оператору с заявлением, отправив SMS на специальный номер, заполнив онлайн-анкету на сайте оператора, а также при обращении в пункт обслуживания оператора-получателя. Смена оператора будет осуществляться в течение суток с момента подачи заявления – бесплатно для абонента.
Главным лоббистом внедрения MNP (Mobile Number Portability – переносимость мобильного номера) в Украине стал третий по величине мобильный оператор страны «Астелит» (ТМ life:)), принадлежащий Ринату Ахметову и Turkcell. Директор по корп ... Читать дальше »
Просмотров: 499 | Добавил: Сентябрь | Дата: 01.03.2013 | Комментарии (0)


Власники будівель, віднесених до житлового фонду, є платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Якщо об’єкти житлової нерухомості перебувають у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб, то платники податку на нерухоме майно визначаються наступним чином:
- якщо об’єкт житлової нерухомості перебуває у спільній частковій власності кількох осіб, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку;
- у разі, коли такий об’єкт перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений на частки між власниками, платником податку є одна з осіб-власників, визначена за їх згодою (якщо інше не встановлено судом);
- якщо ж об’єкт, що перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, поділений між ними в натурі, то платником є кожна з цих осіб за належну їм частку.
Нагадаємо, що податок на нерухомість сплачується за місцем розташування об’єкта оподаткування і зараховується до відповідного бюджету. База оп ... Читать дальше »
Просмотров: 487 | Добавил: Сентябрь | Дата: 01.03.2013 | Комментарии (0)


Здається питання таке просте і головне всі знають відповідь на нього. А яка відповідь на це питання? І чому суб’єкти підприємницької діяльності мають низький коефіцієнт фінансового інтелекту? Фінансовий коефіцієнт інтелекту – це сума багатьох знань і талантів, це – складова фінансової розумності. Переважна кількість представників малого бізнесу знає лише один шлях вирішення своїх фінансових проблем – більше працювати, економити, брати в кредит. Навіщо розвивати свій фінансовий геній? Лише ви самі можете відповісти на це питання.
Як на мою думку первинні документи є тим категоричним інструментом, який дає можливість дійсно порахувати чи є у Вас прибуток і як змінюється його динаміка і ще чимось важливим: доказом на всі випадки, Вашим захистом! За весь час змін в системі обліку, оподаткування я жодного разу представникам бізнесу не дала поради: що первинні документи при застосуванні спрощеної системи оподаткування не потрібні. І хто дотримувався цієї поради, ми ніколи нікому не п ... Читать дальше »
Просмотров: 721 | Добавил: Сентябрь | Дата: 01.03.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |