Пятница, 29.03.2024, 10:09
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Декабрь » 03

Кабмін знизив розмір плати за видачу фітосанітарного та карантинного сертифікатів на партію зерна та продуктів його переробки на термін до 30 червня 2014 року
Уряд постановою від 21.11.2013 № 848 встановив, що до 30 червня 2014 року розмір плати за видачу фітосанітарного сертифіката, фітосанітарного сертифіката на реекспорт, карантинного сертифіката, які видаються на партію зерна та продуктів його переробки (коди згідно з УКТ ЗЕД 1001-1104), становить 50 % розміру плати, визначеної постановою Кабміну від 09.06.2011 № 641 «Про затвердження переліку платних адміністративних послуг, які надаються Державною ветеринарною та фітосанітарною службою, органами та установами, що належать до сфери її управління, і розміру плати за їх надання».
Таким чином, фітосанітарний сертифікат на партію зернового вантажу тепер коштуватиме 22,65 гривень, карантинний – 19,4 гривень.
На сьогодні, відповідно до згаданої постанови розмір плати за видачу фітосанітарного сертифіката, фітосанітарного ... Читать дальше »
Просмотров: 418 | Добавил: Сентябрь | Дата: 03.12.2013 | Комментарии (0)


Фонд соцзащиты инвалидов напомнил, что работодатель обязан зарегистрироваться в отделении Фонда в период с 1 января по 1 февраля текущего года в случае, если в предыдущем году количество работающих, для которых это место работы является основным, увеличилось до восьми и более человек (письмо от 25.09.2013 г. № 1/6-296/09).
Источник: ЛІГА:ЗАКОН
Просмотров: 386 | Добавил: Сентябрь | Дата: 03.12.2013 | Комментарии (0)


Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що платник податків має право: безоплатно отримувати у контролюючих органах, інформацію про податки та збори і нормативно-правові акти, що їх регулюють, порядок обліку та сплати податків та зборів, права та обов’язки платників податків, повноваження контролюючих органів та їх посадових осіб щодо здійснення податкового контролю; обирати самостійно метод ведення обліку доходів і витрат; користуватися податковими пільгами; одержувати відстрочення, розстрочення сплати податків або податковий кредит в порядку і на умовах, встановлених цим Кодексом; бути присутнім під час проведення перевірок та надавати пояснення з питань, що виникають під час перевірок, ознайомлюватися та отримувати акти (довідки) перевірок, проведених контролюючими органами, перед підписанням актів (довідок) про проведення перевірки, у разі наявності зауважень щодо змісту (тексту) складених актів (довідок) підписувати їх застереження та подавати контро ... Читать дальше »
Просмотров: 378 | Добавил: Сентябрь | Дата: 03.12.2013 | Комментарии (0)


Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що громадяни можуть ввозити алкогольні напої та тютюнові вироби на митну територію України в ручній поклажі або супроводжувальному багажі без сплати митних платежів та без письмового декларування у таких кількостях із розрахунку на одну особу: 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів; 5 літрів пива, 2 літри вина, 1 літр міцних (із вмістом спирту більш як 22%) алкогольних напоїв.
Ввезення на територію України зазначених виробів громадянами, які не досягли 18-річного віку, не допускається.
Просмотров: 382 | Добавил: Сентябрь | Дата: 03.12.2013 | Комментарии (0)


Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що Міністерством доходів і зборів України з метою створення комфортних умов ведення бізнесу в Україні розроблено Порядок ведення Книги обліку доходів і витрат. Записи у Книзі виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід. Самозайняті особи заносять до Книги відомості в такому порядку: у графі 1 зазначається дата запису; у графі 2 відображається сума доходу, отриманого від здійснення господарської або незалежної професійної діяльності із сумарним підсумком за місяць, квартал, рік, зокрема, кошти, що надійшли на поточний рахунок, касу платника податків та/або отримано готівкою, сума заборгованості, за якою минув строк позовної давності, вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг); у графі 3 вказується сума повернутих самозайнятою особою коштів за товари (роботи та послуги) та/або повернутої передплати; графа 4 розраховується як різниця між отриманим доходом від здійснення господарсько ... Читать дальше »
Просмотров: 495 | Добавил: Сентябрь | Дата: 03.12.2013 | Комментарии (0)

Загальний порядок формування податкового кредиту з ПДВ як для юридичних осіб, так і для фізичних осіб, зареєстрованих платниками ПДВ, регламентується ст. 198 Розділу V Податкового кодексу України.

До податкового кредиту фізичної особи – суб’єкта господарювання, платника ПДВ, який здійснює вантажні перевезення, можливе включення сум ПДВ, нарахованих (сплачених) у зв’язку з придбанням пально-мастильних матеріалів та отриманням послуг з ремонту вантажних автомобілів, за умови використання таких товарів і послуг в оподатковуваних операціях у межах їх господарської діяльності, наявності їх документального оформлення та підтвердження відповідних витрат та відображення їх в бухгалтерському та податковому обліку.


По материалам: Інформаційно–комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Просмотров: 444 | Добавил: Сентябрь | Дата: 03.12.2013 | Комментарии (0)

На витрати, понесені підприємством у зв’язку з оплатою найманого житла працівникам, нараховується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ).

Такі виплати (оплата квартири та найманого житла, гуртожитку, товарів, продуктових замовлень, абонементів до групи здоров’я, передплати на газети та журнали, протезування, суми компенсації вартості виданого працівникам палива у випадках, не передбачених чинним законодавством) мають індивідуальний характер та належать до фонду оплати праці у складі інших заохочувальних і компенсаційних виплат.

Базою нарахування ЄВ для роботодавців та найманих працівників є сума нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці» сума винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договора ... Читать дальше »
Просмотров: 406 | Добавил: Сентябрь | Дата: 03.12.2013 | Комментарии (0)

При сплаті платежів до бюджету платники податків мають керуватися «Порядком заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів», який затверджений наказом Міндоходів України 22.10.13 № 609.

При сплаті єдиного внеску поле "Призначення платежу" розрахункового документа заповнюється таким чином:

а) сплата суми єдиного внеску підприємством "Маяк", що має код за ЄДРПОУ 20120559:

*;101;20120559;єдиний внесок за травень;;;



1 – службовий код ("*");

2 – код виду сплати ("101" – сплата суми податків і зборів /єдиного внеску);

3 – код за ЄДРПОУ платника, який здійснює сплату (підприємство "Маяк", що має код за ЄДРПОУ 20120559);

4 – друкується роз'яснювальна інформація про призначення платежу;

5,6,7– не заповнюється.

Сплата за кожним видом платежу ... Читать дальше »
Просмотров: 405 | Добавил: Сентябрь | Дата: 03.12.2013 | Комментарии (0)


Утверждены новые Правила безопасности при прессовании и доработке деталей из пластических масс. Правила распространяются на всех субъектов хозяйствования независимо от форм собственности и организационно-правовых форм, осуществляющих деятельность по производству пластмассовых изделий. Правила устанавливают требования по охране труда при прессовании и доработке деталей из пластических масс и являются обязательными для работодателей и работников, выполняющих такие работы.
Вновь принятые Правила придут на смену тем, которые были приняты Министерством радиопромышленности СССР 29 декабря 1970 года.
Приказ Министерства энергетики и угольной промышленности Украины от 29.10.2013 г. № 797.
Вступает в силу с даты официального опубликования
Источник: «Интерактивная бухгалтерия»
Просмотров: 416 | Добавил: Сентябрь | Дата: 03.12.2013 | Комментарии (0)


НБУ напомнил банкам, что срок действия справки об отсутствии налоговой задолженности составляет 10 дней с даты выдачи.
Такие справки входят в пакет документов, подаваемых в НБУ для согласования руководителей банков.
Авторы письма предупредили, что документы со справкой, срок действия которой истек на момент предоставления, не будут приниматься (письмо от 28.11.2013 г. № 41-112/25091).
Источник: ЛІГА:ЗАКОН
Просмотров: 453 | Добавил: Сентябрь | Дата: 03.12.2013 | Комментарии (0)


Виправлення записів у книзі обліку розрахункових операцій (далі — книга ОРО) можуть бути зроблені тільки тими особами, які здійснювали ці записи, або особами, які виконують їх обов’язки. Виправлення повинно засвідчуватись підписом відповідальної особи суб’єкта господарювання або суб’єкта господарювання — фізичної особи — підприємця.
Зіпсовані аркуші книги ОРО та такі, на яких зроблено більше 5 виправлень, слід перекреслити по діагоналі з обох боків, зробити на них напис «Анульовано», проставити дату анулювання, засвідчити підписом відповідальної особи суб’єкта господарювання або суб’єкта господарювання — фізичної особи — підприємця. Усі дані з анульованого аркуша переносяться на новий аркуш книги ОРО, номер якого проставляється на анульованому аркуші.
Детальніше про це йдеться у Порядку реєстрації та ведення книг обліку розрахункових операцій і розрахункових книжок, затвердженому наказом МДЗ від 28.08.2013 № 417.
Прес-служба Головного управління МДЗ у Тернопільській обл ... Читать дальше »
Просмотров: 385 | Добавил: Сентябрь | Дата: 03.12.2013 | Комментарии (0)


Оценить масштабность ухода поручителей от ответственности по причине истечения исковой давности очень сложно
Судам разрешено оценочно относится к доказательствам и фактам при рассмотрении исков, касающихся прекращения поручительства по кредитам. Об этом сообщает адвокат юридической компании "Алексеев, Боярчуков и Партнеры" Егор Штокалов.
"В каждом отдельно взятом деле суды занимают позицию либо одной из сторон, либо законную. Как бы странно это ни звучало, но действующее законодательство позволяет оценочно относиться к доказательствам и фактам по делу. Поручительство прекращается при возникновении ряда обстоятельств, предусмотренных законом. Среди них: выполнение должником своего обязательства, изменение размера обязательства поручителя без его разрешения, пропуск срока для предъявления претензии либо иска к поручителю на условиях, предусмотренных договором", - говорит Егор Штокалов.
При этом, если в договоре поручительства не предусмотрен срок действия поручительства, ... Читать дальше »
Просмотров: 383 | Добавил: Сентябрь | Дата: 03.12.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Декабрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |