Четверг, 28.03.2024, 12:50
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Июль » 18
З метою виконання Закону України від 02.10.2010 № 5410-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо необхідності обов’язкового надання витягів та виписок з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» Держпідприємництво звернулося до Мін’юсту України з пропозицією роз’яснити питання отримання витягів з ЄДР.

Підприємці стикаються з проблемою одержання витягів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, оскільки нотаріуси досі вимагають паперовий витяг з реєстру.

Законом України «Про нотаріат» передбачено, що при перевірці цивільної правоздатності та дієздатності юридичної особи нотаріус зобов’язаний ознайомитися з установчими документами та інформацією щодо цієї юридичної особи, яка міститься в ЄДР, перевірити, чи відповідає нотаріальна дія, яка вчиняється, обсягу її цивільної правоздатності та дієздатності.

При цьому мова йде саме про інформацію в ЄДР, а не про вимагання витягу з нього за підпи ... Читать дальше »
Просмотров: 675 | Добавил: Сентябрь | Дата: 18.07.2013 | Комментарии (0)

Прес-служба Головного управління МДЗ у Тернопільській області

Відповідно до пункту 187.1 Податкового кодексу України (ПК) датою виникнення податкових зобов’язань з постачання товарів/послуг вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:

а) дата зарахування коштів від покупця/замовника на банківський рахунок платника податку як оплата товарів/послуг, що підлягають постачанню, а в разі постачання товарів/послуг за готівку — дата оприбуткування коштів у касі платника податку, а в разі відсутності такої — дата інкасації готівки у банківській установі, що обслуговує платника податку;

б) дата відвантаження товарів, а в разі експорту товарів — дата оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання митного кордону України, оформлена відповідно до вимог митного законодавства, а для послуг — дата оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг платником податку.

Податкова нак ... Читать дальше »
Просмотров: 622 | Добавил: Сентябрь | Дата: 18.07.2013 | Комментарии (0)

ГНСУ отметила, что ежедневное обслуживание автомобиля проводится после работы с целью его подготовки к дальнейшей эксплуатации. Оно предусматривает: проверку технического состояния, выполнение работ по поддержанию надлежащего внешнего вида; заправку эксплуатационными жидкостями, устранение выявленных неисправностей; санитарную обработку ДТС. Уборочно-моечные работы выполняются по необходимости, но обязательно перед ТО или ремонтом.

Следовательно, если транспортное средство используется налогоплательщиком в собственной хозяйственной деятельности, то расходы на его техническое и ежедневное обслуживание, в том числе расходы на его уборку и мойку, учитываются в составе расходов при исчислении налога на прибыль (письмо от 25.10.2012 г. № 4214/0/61-12/23-50.0114).


По материалам: ЛИГА:ЗАКОН
Просмотров: 480 | Добавил: Сентябрь | Дата: 18.07.2013 | Комментарии (0)

Газета «Частный предприниматель»
Минсоцполитики Украины от 31.05.2013 г. № 316 утвердил Порядок представления формы отчетности № 3-ПН "Информация о спросе на рабочую силу (вакансии)" и форму этого отчета. Ранее аналогичный отчет представляли только юридические лица. Теперь же его придется составлять и предпринимателям. Причем заполнять его должны все предприниматели, планирующие оформить трудовые отношения с новым наемным работником, независимо от системы налогообложения.
На страницах «Частного предпринимателя» № 14 , который выйдет из печати 25 июля, рассмотрим:
– чем вызвана необходимость представления такого отчета предпринимателями;
– в каких случаях и в какие сроки представляется отчет (наглядно на примере покажем, как привязывать предельный срок представления отчета к дате открытия вакансии);
– как правильно заполнить отчет (приведем пример заполнения бланка отчета);
– предусмотрены ли штрафы за непредставление отчета.
Просмотров: 460 | Добавил: Сентябрь | Дата: 18.07.2013 | Комментарии (0)


Платники податків незалежно від обраної ними системи оподаткування мають повідомляти про всі об’єкти оподаткування пов’язані з його діяльністю. А саме протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття такого об’єкта необхідно повідомити про нього до органу Міндоходів, за встановленою формою звітності №20-ОПП «ПОВІДОМЛЕННЯ про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткування або через які проводиться діяльність» затверджена наказом Міністерства фінансів України від 09.12.11 №1588 «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів».
Неподання у строки повідомлення про об’єкти оподаткування тягне за собою накладення штрафу: на самозайнятих осіб у розмірі 170 гривень; на юридичних осіб – 510 гривень. У разі неусунення таких порушень або за ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу: на самозайнятих осіб у розмірі 340 гривень; на юридичних осіб – 1020 гривень. ... Читать дальше »
Просмотров: 402 | Добавил: Сентябрь | Дата: 18.07.2013 | Комментарии (0)


Адвокати, що здійснюють підприємницьку діяльність, ведуть дві книги обліку. Якщо фізична особа провадить незалежну адвокатську діяльність, та одночасно здійснює й підприємницьку діяльність на спрощеній системі оподаткування, така особа веде дві книги обліку доходів і витрат:
1. Книгу обліку доходів і витрат (затверджена наказом ДПА України від 24.12.2010 р. № 1025) – для відображення доходів, отриманих від адвокатської діяльності;
2. Книгу обліку доходів (затверджену наказом Мінфіну України від 15.12.2011 р. № 1637) – залежно від обраної групи платника єдиного податку. Доходи, отримані від здійснення підприємницької діяльності на спрощеній системі оподаткування, відображаються у податковій декларації платника ЄП-фізичної особи-підприємця.
Форму такої декларації затверджено наказом Мінфіну України від 21.12.2011 р. № 1688 «Про затвердження форм податкових декларацій платника єдиного податку». Така декларація подається у строки:
- для платників єдиного податку І та ІІ ... Читать дальше »
Просмотров: 413 | Добавил: Сентябрь | Дата: 18.07.2013 | Комментарии (0)


Сегодня одним из распространенных подходов к сокращению расходов компании является сокращение времени, которое сотрудники проводят на рабочем месте, и, соответственно, уменьшение их зарплат. Естественно, такой подход является более справедливым в отношении работников, поскольку в ином случае работодателю попросту пришлось бы сокращать персонал.
Рабочее время — это обязательная мера труда, длительность которой регламентирована законом и изданными на его основе нормативными актами. Мера труда не может изменяться по договоренности работника с владельцем или уполномоченным им органом.
Согласно ст. 56 Кодекса законов о труде (КЗоТ), исключением могут быть случаи, когда идет речь о работе на условиях неполного (сокращенного) рабочего дня или неполной рабочей недели. Работа с неполным рабочим временем может применяться на предприятиях, в учреждениях, организациях независимо от формы собственности, где владелец или уполномоченный им орган признает это целесообразным в интересах про ... Читать дальше »
Просмотров: 667 | Добавил: Сентябрь | Дата: 18.07.2013 | Комментарии (0)


Утверждены новые Методические рекомендации по составлению плана-графика проведения документальных плановых проверок субъектов хозяйствования.
Приказом от 27.06.2012 г. № 553 Государственная налоговая служба утвердила Методические рекомендации по составлению плана-графика проведения документальных плановых проверок субъектов хозяйствования.
Установлено, что периодичность проведения документальных плановых проверок налогоплательщиков определяется в зависимости от степени риска в деятельности таких налогоплательщиков, который делится на высокий, средний и незначительный.
Налогоплательщики с незначительной степенью риска включаются в план-график не чаще чем раз в 3 календарных года, средней - не чаще чем раз в 2 календарных года, высокой - не чаще одного раза в календарный год.
Налогоплательщики - юрлица, отвечающие критериям, определенным п. 154.6 ст. 154 Налогового кодекса, и у которых сумма уплаченного в бюджет НДС составляет не менее 5% задекларированного дохода за ... Читать дальше »
Просмотров: 516 | Добавил: Сентябрь | Дата: 18.07.2013 | Комментарии (0)


Новий сервіс Міндоходів «Електронний кабінет платника податків» розпочав свою роботу у тестовому режимі. Першими ознайомитися з можливостями сервісу зможуть великі платники податків, а в подальшому він буде доступним для всіх категорій платників.
Електронний кабінет - це персональне автоматизоване робоче місце платника, працювати в якому він може з будь-якого комп’ютера, підключеного до мережі Інтернет, після авторизації.
Експерти Міндоходів новий сервіс вважають кроком до онлайнових відносин платника з працівниками органів доходів і зборів.
Перевагами нового сервісу є подання податкової звітності в режимі реального часу. Платник одразу ж буде бачити, як показники його звітності вплинули на його стан розрахунків з бюджетом.
Податкова звітність подаватиметься пакетом, тобто декларація з усіма додатками. На кожен прийнятий пакет документів видаватиметься одна квитанція про прийняття декларації.
У подальшому можливості Електронного кабінету будуть розширюватися. Та ... Читать дальше »
Просмотров: 639 | Добавил: Сентябрь | Дата: 18.07.2013 | Комментарии (0)


Якщо платник податків отримав копію наказу про проведення документальної планової перевірки та письмове повідомлення із зазначенням дати проведення такої перевірки, то уточнюючі розрахунки він може подати до її початку.
Під час проведення документальних планових та позапланових перевірок платник не має права подавати уточнюючі розрахунки до поданих ним раніше податкових декларацій за будь-який звітний (податковий) період з відповідного податку і збору, який перевіряється контролюючим органом.
Нагадаємо, про проведення документальної планової перевірки керівником органу Міндоходів приймається рішення, яке оформлюється наказом.
Право на проведення документальної планової перевірки платника надається лише у випадку, коли йому не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення зазначеної перевірки вручено під розписку або надіслано рекомендованим листом з повідомленням про вручення копію наказу про проведення документальної планової перевірки. Разом з копією наказу пов ... Читать дальше »
Просмотров: 460 | Добавил: Сентябрь | Дата: 18.07.2013 | Комментарии (0)


Приказ принят с целью усовершенствования процедуры уплаты штрафов за нарушение Правил дорожного движения и применения механизма автоматического зачета таких штрафов при получении денежных средств.
Вчера вступил в силу приказ МВД от 20.06.2013 г. № 606, которым утверждены:
- Инструкция по обмену информацией между автоматизированной системой «Управление финансами МВД» и системой «Национальная автоматизированная информационная система Департамента Госавтоинспекции»;
- Порядок кодировки платежа для уплаты штрафов за нарушение Правил дорожного движения.
Теперь при подаче кассовых документов или расчетных документов на уплату штрафов плательщики, заполняя реквизит «Назначение платежа», указывают код платежа, определенный Порядком. Код платежа содержит: код Классификации доходов бюджета, серию и номер протокола об админправонарушении. В случае неполного или ошибочного заполнения плательщиком кода платежа в реквизите «Назначение платежа» платежных документов автоматический ... Читать дальше »
Просмотров: 448 | Добавил: Сентябрь | Дата: 18.07.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |