Четверг, 28.03.2024, 14:00
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Август » 12

Я платник єдиного податку, 2 група, займаюсь продажем канцелярських товарів. Товари перевожу своїм власним автомобілем Volkswagen Amarok, який збираюся продати. Чи стане такий продаж порушенням вимог перебування на єдиному податку?
Ні, не стане. Адже ви продаєте авто, як звичайна фізособа — власник авто, а не як фізособа-підприємець. Тому такий вид доходу підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб, а не єдиним податком.
Згідно із загальним правилом ч. 1 ст. 325 Цивільного кодексу України, суб’єктами права приватної власності є фізичні та юридичні особи. Виходячи з цього, навіть якщо йдеться про реалізацію майна, яке використовується в госпдіяльності фізособи-підприємця, право власності на таке майно все одно належить звичайній фізособі. Тож і дохід від такого продажу буде доходом громадянина, із якого слід утримати ПДФО, а не єдиний податок. Такий продаж не має ніякого відношення до підприємницької діяльності, як наслідок жодним чином не впливає на право на перебу ... Читать дальше »
Просмотров: 586 | Добавил: Сентябрь | Дата: 12.08.2013 | Комментарии (0)


Відповідно до п.7.5 наказу ДПА України від 01.12.2000 р. № 614 «Про порядок реєстрації, опломбування та застосування реєстраторів розрахункових операцій за товари (послуги)» використання книги обліку розрахункових операцій, зареєстрованих на РРО, передбачає щоденне виконання записів про рух готівки та суми розрахунків, при цьому дані за сумами, отриманими від покупців (клієнтів), та дані за сумами, виданими покупцям (клієнтам), записуються окремо. Також п.7.7 цього Порядку передбачено, що у разі роздрукування на РРО протягом робочого дня декількох фіскальних звітних чеків усі вони підклеюються у відповідній книзі обліку розрахункових операцій, у розділі 2 книги робляться записи за кожним фіскальним звітним чеком окремо. Якщо фіскальний звітний чек містить дані про операції службового внесення та службової видачі коштів, то графи 3 та 4 цього розділу можна не заповнювати. Прес-служба Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області
Просмотров: 458 | Добавил: Сентябрь | Дата: 12.08.2013 | Комментарии (0)

У многих пользователей возникают проблемы с распечатыванием отчетов из программы OPZ (в частности при использовании 64-битных операционных систем: Windows 7 x64) - решить эту проблему поможет небольшое дополнение к программе разработанное одним из пользователей.

Другими словами - если у вас никак не получается подготовить печатный образ отчета (файл PDF) - воспользуйтесь этим дополнением.

Если у вас документы распечатываются - вам это дополнение не стоит устанавливать.

Это дополнеие интегриреут JAVA версии1.5.0_22 в программу OPZ. В следствии чего OPZ использует именно эту, интегрированную в нее, версию Java.

Дополнительно устанавливать Java - нет необходимости. Кроме того некоторый системы Клиент-Банк не повлияют на подготовку печатного образа из программы OPZ.

Изаенения: Файл rt.jar был облегчён и пережат.

Тестировалось на Windows XP SP3 ru, Windows 7 х32 и Windows 7 x64.
Просмотров: 494 | Добавил: Сентябрь | Дата: 12.08.2013 | Комментарии (0)

У разі відмови продавця товарів/послуг надати податкову накладну або в разі порушення ним порядку її заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних покупець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації з ПДВ за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника. Дана заява є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту. До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.

Якщо постачальник відмовляється надати податкову накладну (порушення ним порядку заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних) до декларації додаються Заява (додаток 8) про відмову постачальника надати податкову накладну (порушення ним порядку заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накл ... Читать дальше »
Просмотров: 489 | Добавил: Сентябрь | Дата: 12.08.2013 | Комментарии (0)


Предприниматель — плательщик единого налога сменил налоговый адрес, но своевременно не подал заявление о внесении изменений в свидетельство. Предусмотрена ли ответственность за такое нарушение?
Пунктом 298.4 ст. 298 Налогового кодекса Украины предусмотрено, что в случае смены, в частности, фамилии, имени, отчества физического лица — предпринимателя или серии и номера паспорта (для физических лиц, которые по своим религиозным убеждениям в установленном порядке отказались от принятия регистрационного номера учетной карточки налогоплательщика) подается заявление в течение месяца со дня возникновения таких изменений.
При смене налогового адреса субъекта хозяйствования, места осуществления хозяйственной деятельности, видов хозяйственной деятельности заявление подается плательщиками единого налога первой и второй групп не позднее 20 числа месяца, следующего за месяцем, в котором произошли такие изменения (п. 298.5 вышеуказанной статьи этого Кодекса).
В случае смены налогового ... Читать дальше »
Просмотров: 462 | Добавил: Сентябрь | Дата: 12.08.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Август 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |