Пятница, 29.03.2024, 03:29
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Сентябрь » 05
Доходи, одержані громадянами від продажу об’єктів нерухомості, підлягають оподаткуванню за ставкою 5%. У разі, коли продавцем нерухомості є фізична особа-нерезидент, ставка податку становить 15% (17%) від договірної вартості об’єкта, але не нижче його оціночної вартості.
Якщо угода купівлі-продажу укладається між фізичними особами, податок на доходи від продажу нерухомого майна сплачує продавець до нотаріального посвідчення такого договору. Сума податку визначається та самостійно сплачується продавцем через банківські установи за місцем нотаріального посвідчення такої угоди. Тобто податок сплачується за місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса або державної нотаріальної контори. Якщо ж покупець об’єкта нерухомості – юридична особа чи фізособа-підприємець така особа виконує обов’язки податкового агента – утримує та перераховує податок з доходу платника від такого продажу.
Дохід фізичної особи від продажу нерухомості не оподатковується у разі одночасного виконання ... Читать дальше »
Просмотров: 471 | Добавил: Сентябрь | Дата: 05.09.2013 | Комментарии (0)

Ухвала ВАСУ від 13.03.2012 № К/9991/36601/11

Уже вкотре податківцям відмовлено в задоволенні позову про визнання протиправними запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців (далі — ЄДР) про місцезнаходження підприємства.

В обгрунтування заявлених вимог податковий орган посилався на акт виходу за юридичною адресою підприємства, у якому зафіксована відсутність цієї юрособи за адресою свого місцезнаходження.

Однак, на думку судів, акт виходу за юридичною адресою підприємства не підтверджує незнаходження підприємства за юридичною адресою.

Відсутність підприємства за місцем знаходження не є і підставою для скасування запису у ЄДР. Сам же державний реєстратор не наділений повноваженнями здійснювати під час реєстраційних дій перевірку поданих відомостей та вимагати документи, не передбачених чинним законодавством, для вчинення реєстраційних дій.

І тільки у разі надходження державному реєстратору від податкового орган ... Читать дальше »
Просмотров: 496 | Добавил: Сентябрь | Дата: 05.09.2013 | Комментарии (0)

ГНС напомнила, что в соответствии с п. 44.1 ст. 44 Налогового кодекса для целей налогообложения налогоплательщики обязаны вести учет доходов, расходов и других показателей, связанных с определением объектов налогообложения и/или налоговых обязательств, на основании первичных документов, регистров бухгалтерского учета, финансовой отчетности, других документов, связанных с исчислением и уплатой налогов и сборов, ведение которых предусмотрено законодательством. При этом налогоплательщикам запрещается формирование показателей налоговой отчетности, таможенных деклараций и т. п. на основании данных, не подтвержденных соответствующими документами.

Так, согласно п. 44.6 ст. 44 НК в случае если к окончанию проверки или в определенные НК сроки налогоплательщик не предоставляет должностным лицам контролирующего органа, проводящим проверку, документы (независимо от причин такого непредставления, кроме случаев изъятия документов правоохранительными органами или другого исключения ), подтвер ... Читать дальше »
Просмотров: 499 | Добавил: Сентябрь | Дата: 05.09.2013 | Комментарии (0)

Міністерство соціальної політики України
Наказ
"Про затвердження форми заяви про включення до Переліку суб'єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні, та суб'єктів господарювання, які здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців"
від 01.08.2013 N 471

Мінсоцполітики наказом від 01.08.2013 N 471 затвердило форму заяви про включення до Переліку суб'єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні, та суб'єктів господарювання, які здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців.

Вищевказана заява подається до Державної служби зайнятості рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 20 серпня 2013 р. за N 1430/23962 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.


По материалам: ЛИГА:ЗАКОН
Просмотров: 444 | Добавил: Сентябрь | Дата: 05.09.2013 | Комментарии (0)

Згідно із п. 187.7 ст. 187 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N 2755-VI, із змінами і доповненнями (далі - ПКУ), датою виникнення податкових зобов'язань у разі постачання товарів/послуг з оплатою за рахунок бюджетних коштів є дата зарахування таких коштів на банківський рахунок платника податку або дата отримання відповідної компенсації у будь-якій іншій формі, включаючи зменшення заборгованості такого платника податку за його зобов'язаннями перед бюджетом.
Отже, до дати надходження коштів на рахунок платника податків з рахунків Держказначейства або отримання відповідної компенсації такий платник не відображає податкові зобов'язання по ПДВ (не виписує податкову накладну).

Пропонуємо бюджетній установі сповістити своїх контрагентів щодо наведеної вище норми таким повідомленням:

ДО УВАГИ ПОСТАЧАЛЬНИКІВ І ВИКОНАВЦІВ!


Інститут ___________________ (ЄДРПОУ 77777777) є неприбутковою установою. Оплата за товари/ послуги постачальникам та виконавц ... Читать дальше »
Просмотров: 641 | Добавил: Сентябрь | Дата: 05.09.2013 | Комментарии (0)


Миндоходов обнародован проект приказа «Об утверждении формы Книги учета доходов и расходов, которую ведут физические лица - предприниматели, кроме лиц, избравших упрощенную систему налогообложения, и физические лица, осуществляющие независимую профессиональную деятельность, и Порядка ее ведения».
Предложенная форма Книги упрощается по сравнению с действующей, поскольку предусматривается заполнение только 9-ти граф, а не 12-ти.
В новой Книге необходимо будет отражать:
- период учета (день, месяц, квартал, год);
- сумму дохода, полученного от осуществления хозяйственной деятельности или независимой профессиональной деятельности;
- сумму возвращенных средств за товары (работы, услуги);
- общую сумму полученного дохода, подлежащего декларированию (гр. 2 - гр. 3);
- расходы, связанные с хозяйственной деятельностью или с осуществлением независимой профессиональной деятельности (реквизиты подтверждающего документа, сумму расходов, связанных с приобретением това ... Читать дальше »
Просмотров: 436 | Добавил: Сентябрь | Дата: 05.09.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |