Четверг, 25.04.2024, 23:51
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2014 » Январь » 21

З 19 січня 2014 набрало чинності положення Закону щодо офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство на офіційному веб-сайті ВГСУ в мережі Інтернет www.vgsu.arbitr.gov.ua. Для їх реалізації пленумом ВГСУ 17 грудня 2013 року затверджено "Положення про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство" (далі - Положення).

З метою реалізації вказаних положень на офіційному веб-сайті ВГСУ в розділі "Оприлюднення відомостей про справи про банкрутство" господарські суди розміщуватимуть: повідомлення про прийняття до розгляду заяви про затвердження плану санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство; оголошення про порушення справи про банкрутство; повідомлення про введення процедури санації; повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; повідомлення про пон ... Читать дальше »

Просмотров: 328 | Добавил: Сентябрь | Дата: 21.01.2014 | Комментарии (0)

Президент підписав закон (реєстр. № 3855 від 09.01.2014), яким передбачається повторне введення автоматичної фото та відео фіксації порушень правил дорожнього руху

Під автоматичну фото- і відео фіксацію будуть потрапляти наступні правопорушення:

- перевищення обмежень швидкості руху;

- проїзд на заборонний сигнал світлофора;

- рух тротуарами чи пішохідними доріжками;

- виїзд на зустрічну смугу;

- порушення правил руху через залізничні переїзди.

Згідно з документом, у разі фото та/або відео фіксації одного із зазначених правопорушень посадова особа ДАІ на підставі даних автоматизованої інформаційної системи вказаного підрозділу встановлює особистість, за якою зареєстровано відповідний транспортний засіб.

Власник ТЗ протягом 10-ти днів з дня отримання постанови має заплатити штраф або оскаржити постанову в суді та довести, що ТЗ або його номерний знак вибув з його володіння в ... Читать дальше »

Просмотров: 333 | Добавил: Сентябрь | Дата: 21.01.2014 | Комментарии (0)

Уряд вилучив деякі бланки з переліку документів суворої звітності

17 січня 2014 року набула чинності постанова Кабміну від 25.12.2013 № 955, якою ряд нормативно-правових актів Кабміну приводяться у відповідність до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виготовлення документів та бланків документів суворого обліку або звітності» в частині вилучення норм, якими передбачалося, що певні бланки документів є бланками документів суворого обліку і звітності, суворої фінансової звітності.

Зокрема, такого статусу лишилися наступні документи:

- книга реєстрації заяв про взяття на квартирний облік, книга обліку осіб, які перебувають у черзі на одержання жилих приміщень, облікові справи, бланки ордерів на жиле приміщення (облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов);

- книга реєстрації заяв про взяття на кооперативний облік, книга обліку осіб, які перебувають на черзі на вступ до житлово-бу ... Читать дальше »

Просмотров: 364 | Добавил: Сентябрь | Дата: 21.01.2014 | Комментарии (0)

Миндоходов отметило: если договор аренды земель государственной и коммунальной собственности подлежит обновлению и плательщик продолжает пользоваться таким земельным участком после истечения срока действия договора аренды и не получил письменного возражения от арендодателя относительно использования земельного участка, то до обновления в установленном порядке договора аренды земельного участка такой плательщик будет уплачивать арендную плату согласно условиям предварительного договора, но не ниже размера, установленного п. 288.5.1 НКУ.

Приказ Миндоходов «Об утверждении Обобщающей налоговой консультации по арендной плате за земельные участки государственной и коммунальной собственности» от 16.01.2014 г. № 25.

Источник: «Интерактивная бухгалтерия»

Просмотров: 328 | Добавил: Сентябрь | Дата: 21.01.2014 | Комментарии (0)

Приватний підприємець – платник єдиного податку планує реалізовувати чай, каву, шоколадні та інші гарячі напої через торгові автомати. Чи необхідно йому придбавати торговий патент та переходити на загальну систему оподаткування?


Платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з таких податків і зборів, як збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності, тож ні торговий патент, ні РРО придбавати не потрібно.

 

Прес-служба Головного управління Міндоходів

у Дніпропетровській області

Просмотров: 504 | Добавил: Сентябрь | Дата: 21.01.2014 | Комментарии (0)

Предметом заключения договоров аренды невостребованных (нераспределенных) земельных долей (паев) является условная доля сельскохозяйственных угодий (которая не имеет четко определенных границ и размера в физических гектарах), что подтверждается сертификатом на право на земельную долю (пай), собственник которой не принял участия в распределении земельных участков, проводившемся между собственниками земельных долей (паев) в пределах одного сельскохозяйственного предприятия, соответствующим сельским, поселковым, городским советом или райгосадминистрацией, что подтверждается протоколом. Новый собственник земельной доли (пая) — наследник может на основании сертификата на земельную долю (пай) заключить договор аренды земельной доли (пая).

В случае отсутствия наследников по завещанию и по закону, устранения их от права на наследование, непринятия ими наследства, а также отказа от его принятия, после признания судом наследства выморочным и регистрации права коммунальной собственности ... Читать дальше »

Просмотров: 385 | Добавил: Сентябрь | Дата: 21.01.2014 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |