Четверг, 28.03.2024, 19:58
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2014 » Май » 06

Інформаційно-довідковий департамент Міндоходів повідомляє про зміни в митному законодавстві:

                26 квітня 2014 року набрав чинності Закон України Закону України
від 10 квітня 2014 року № 1201-VII «Про внесення змін до Митного кодексу України» (далі – Закон № 1201).

                Законом № 1201 внесено зміни до Митного кодексу України
від 13 березня 2012 року № 4495-VI, зокрема:

                визначаються особливості застосування валютних курсів для цілей здійснення митних формальностей щодо товарів і транспортних засобів комерційного призначення;

                встановлюється неоподатковуваний ... Читать дальше »

Просмотров: 337 | Добавил: Сентябрь | Дата: 06.05.2014 | Комментарии (0)

 

 

   • С 1 мая в г. Киеве, Винницкой, Днепропетровской и Львовской областях проводится эксперимент по введению реализации арестованного имущества путем проведения электронных торгов в соответствии с принятым Временным порядком (приказ Минюста от 16.04.14 г. № 656/5).

   

    • С 01.05.14 г. проводятся мероприятия НБУ, направленные на приведение лимитов открытой валютной позиции банковской системы Украины в соответствие с международными стандартами (постановление Правления НБУ от 31.03.14 г. № 182).

   

    • С 1 мая НКРЭ установила новые розничные цены на природный газ, который используется для нужд населения (за 1 куб. м с НДС) (постановление НКРЭ от 03.04.14 г. № 420).

   

    • Со 2 мая введены в действие технические регламенты, адаптированные к законодательству Евросоюза, применение кот ... Читать дальше »

Просмотров: 343 | Добавил: Сентябрь | Дата: 06.05.2014 | Комментарии (0)

 

 В уточняющем расчете к декларации по НДС отражаются все заполненные строки уточняемой декларации, а именно:

   

    - в графу 4 переносятся показатели уточняемой декларации;

   

    - в графе 5 отражаются все показатели декларации с учетом исправленных ошибок;

   

    - в графе 6 отражается абсолютное значение ошибки во всех заполненных в уточняющем расчете строках с соответствующим знаком (+/-). Если абсолютное значение равно нулю, то в следующей графе в соответствующей строке проставляется «-».

   

    При этом следует отметить, что незаполненные строки декларации в случае представления уточняющего расчета на бумажных носителях отражаются с прочерками, а в случае представления отчетности в электронном виде - остаются незаполненными.

   

... Читать дальше »

Просмотров: 327 | Добавил: Сентябрь | Дата: 06.05.2014 | Комментарии (0)

 

 Порядки заполнения отчетного нового и уточняющего налоговых расчетов по ф. № 1ДФ не отличаются друг от друга. Отчетный новый и уточняющий налоговый расчеты подаются по данным ранее представленного расчета и содержат информацию только по уточняемым строкам и реквизитам.

   

    Для удаления одной ошибочной строки с предыдущей введенной информации нужно повторить все графы такой строки и в графе 9 указать «1» - на исключение строки.

   

    Для ввода новой или пропущенной строки нужно полностью заполнить все графы и в графе 9 указать «0» - на ввод строки.

   

    Для замены одной ошибочной строки на другую нужно исключить ошибочную информацию и ввести правильную, то есть полностью заполнить две строки, одна из которых исключает ранее внесенную информацию, а вторая - вносит правильную. В таком случае в пер ... Читать дальше »

Просмотров: 320 | Добавил: Сентябрь | Дата: 06.05.2014 | Комментарии (0)

Законом України «Про благоустрій населених пунктів» передбачено, що власник тимчасової споруди зобов'язаний забезпечити належне утримання прилеглої території або може брати пайову участь в утриманні цього об'єкта благоустрою на умовах договору

Законом України «Про благоустрій населених пунктів» передбачено, що власник тимчасової споруди зобов'язаний забезпечити належне утримання прилеглої території або може брати пайову участь в утриманні цього об'єкта благоустрою на умовах договору (укладеного із підприємством або балансоутримувачем).

На умовах договору, власник тимчасової споруди може фінансувати утримання прилеглої до тимчасової споруди території шляхом оплати пайової участі з утримання в належному стані об'єкта благоустрою.

Водночас проведений територіальними органами Держпідприємництва України аналіз проблемних питань розвитку підприємництва в регіонах виявив, що рішеннями органів місцевого самоврядування в окр ... Читать дальше »

Просмотров: 382 | Добавил: Сентябрь | Дата: 06.05.2014 | Комментарии (0)

Службою встановлено випадки намагання вказаних органів запровадити не передбачені законодавством «особливості» такого регулювання

За результатами опрацювання положень проектів актів органів місцевого самоврядування, якими передбачається регулювання процедур видачі документів дозвільного характеру, Службою встановлено випадки намагання вказаних органів запровадити не передбачені законодавством «особливості» такого регулювання.

Так, проектом розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення мораторію на розміщення зовнішньої реклами та реклами на транспорті в місті Києві» (далі – Проект), пропонується встановити до 01.05.2015 в місті Києві мораторій на прийом заяв про надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами (за окремими виключеннями), а також на прийом заяв про надання погоджень на розміщення реклами на транспорті комунальної власності територіальної ... Читать дальше »

Просмотров: 352 | Добавил: Сентябрь | Дата: 06.05.2014 | Комментарии (0)

Физлицо-предприниматель на общей системе налогообложения заполняет графу 7 «Сумма расходов на оплату труда наемных лиц» Книги путем отражения в ней документально подтвержденных сумм расходов на оплату труда и начислений на оплату труда наемных лиц, понесенных в отчетном месяце, в течение которого получен доход.

Следовательно, если в отчетном месяце у физлица-предпринимателя на общей системе дохода не было, то графа 7 «Сумма расходов на оплату труда наемных лиц» Книги не заполняется.

Об этом в общедоступном информационном ресурсе «ЗІР» сообщило Миндоходов (раздел 103.25).

 

Просмотров: 380 | Добавил: Сентябрь | Дата: 06.05.2014 | Комментарии (0)

Днями в. о. Президента України Олександр Турчинов підписав розроблений Держпідприємництвом Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу» (1206-VII от 15.04.2014). Тепер підприємці можуть самостійно визначати наявність у них печатки.

Законом, зокрема, передбачається:

1. Скасування вимоги щодо справляння реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичної особи–підприємця.

2. Внормування та розширення обсягу відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, до яких надається доступ на офіційному сайті спеціально уповноваженого органу з питань державної реєстрації.

Так, наявність повноважень для вчинення правочинів від імені юридичної особи можна буде легко перевірити за інформацією з ЄДР через мережу Інтернет.

3. Здійснення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців шляхом по ... Читать дальше »

Просмотров: 349 | Добавил: Сентябрь | Дата: 06.05.2014 | Комментарии (0)

Газета «Частный предприниматель»

В «Частном предпринимателе» № 7 и 8 мы информировали читателей о повышении цен на газ. Для населения цены повысились в среднем на 50% с 1 мая, а для субъектов хозяйствования – на 30% с 1 апреля. Но этого НКРЭ показалось недостаточным.

Постановлением НКРЭ от 30.04.2014 г. № 576 с 1 мая предельный уровень цены на природный газ для промышленных потребителей и других субъектов хозяйствования повысился еще на 704 грн. (т. е. на 17,5%) и составляет 4 724 грн. за 1 000 м ... Читать дальше »

Просмотров: 370 | Добавил: Сентябрь | Дата: 06.05.2014 | Комментарии (0)

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що відповідно до норм Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених цим Законом, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.

Облік доходів і витрат ... Читать дальше »

Просмотров: 341 | Добавил: Сентябрь | Дата: 06.05.2014 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Май 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |