Вторник, 23.04.2024, 23:19
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2014 » Май » 6 » Держпідприємництво виступає проти «місцевих особливостей» регулювання процедур видачі документів дозвільного характеру
18:22
Держпідприємництво виступає проти «місцевих особливостей» регулювання процедур видачі документів дозвільного характеру

Службою встановлено випадки намагання вказаних органів запровадити не передбачені законодавством «особливості» такого регулювання

За результатами опрацювання положень проектів актів органів місцевого самоврядування, якими передбачається регулювання процедур видачі документів дозвільного характеру, Службою встановлено випадки намагання вказаних органів запровадити не передбачені законодавством «особливості» такого регулювання.

Так, проектом розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення мораторію на розміщення зовнішньої реклами та реклами на транспорті в місті Києві» (далі – Проект), пропонується встановити до 01.05.2015 в місті Києві мораторій на прийом заяв про надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами (за окремими виключеннями), а також на прийом заяв про надання погоджень на розміщення реклами на транспорті комунальної власності територіальної громади міста Києва.

Вказаний Проект суперечить ч. 1 ст. 42 Конституції України, згідно з якою кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом, а також ч. 4 ст. 12, ч. 3 ст. 18, ч. 2 ст. 25 та ст. 31 Господарського кодексу України, відповідно до яких обмеження щодо здійснення підприємницької діяльності, а також перелік видів діяльності, в яких забороняється підприємництво, встановлюються Конституцією України та законом, а приймати акти або вчиняти дії, що визначають привілейоване становище суб’єктів господарювання тієї чи іншої форми власності, або ставлять у нерівне становище окремі категорії суб’єктів господарювання, заборонено.

До того ж, запровадження вказаного мораторію не відповідає ч. 5 ст. 5 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», згідно з якою державний адміністратор має право відмовити у прийнятті заяви на одержання документа дозвільного характеру та документів, що додаються до неї, у разі подання суб'єктом господарювання документів, необхідних для одержання документа дозвільного характеру, не в повному обсязі. Інших підстав для відмови, зокрема, дії «мораторіїв», рішень місцевих органів влади або органів місцевого самоврядування тощо, Закон не визначає.

За результатами розгляду Проекту Держпідприємництвом України направлено лист до Київської міської державної адміністрації щодо необхідності приведення положень Проекту у відповідність з вимогами законодавства.

Службою і надалі вживатимуться заходи реагування за результатами розгляду відповідних проектів актів місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування.

Тому просимо підприємців та зацікавлених осіб інформувати КМДА про свою позицію щодо згаданого Проекту, який розміщено на веб-сайті Київської міської державної адміністрації, а також Держпідприємництво України на адресу Представництва у м. Києві: kiev_dkrp@ukr.net Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript .

Просмотров: 355 | Добавил: Сентябрь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Май 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |