Четверг, 28.03.2024, 18:38
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Февраль » 6 » Дніпродзержинське «ноу-хау»: податківці стали колекторами
16:54
Дніпродзержинське «ноу-хау»: податківці стали колекторами

У Дніпродзержинську вперше в практиці податкових органів України використано інноваційну форму погашення податкового боргу – місцеве підприємство розрахувалося з державою не грошима, а боргами своїх клієнтів.
Між податківцями та платником – КП «Дніпродзержинське житлове об’єднання» було укладено договір «Про переведення (уступку) права вимоги дебіторської заборгованості інших осіб перед платником податків».
Відповідно до цієї домовленості, кошти було стягнуто з іншої компанії, що заборгувала місцевим комунальникам чималу суму. Перший платіж на 25 тис. грн. вже надійшов до Держказначейства.
Податківці заявляють про наміри широко розповсюдити таку практику у своїй роботі. «Бувають численні випадки, коли суб’єкт господарювання не може сплатити податки через об’єктивні причини – тому що його споживачі не розрахувалися з ним за поставлені товари, надані послуги тощо. Ми винайшли шлях вирішити цю проблему: платник передає нам право стягнути заборгованість зі своїх клієнтів на користь бюджету. Закон це дозволяє, а можливостей в нас для цього очевидно більше», - пояснив начальник податкової інспекції Дніпродзержинська Олександр Семченко.
За попередніми оцінками, у такий спосіб можна буде скорочувати податкову заборгованість місцевих платників на 700-900 тис. грн. щомісяця. «Ми протестували своє «ноу-хау», переконалися в ефективності алгоритму. Тож, проблема податкових боргів нарешті почне вирішуватися, що принесе додаткові кошти державі та громаді міста», - зазначив О. Семченко.
Він пообіцяв, що податківці вживатимуть й інших заходів для ліквідації боргів підприємств перед бюджетом.
«Взагалі сам факт недоплати чи несплати податків – це нонсенс. Соціально відповідальний бізнес повинен мати два пріоритети: платежі до бюджету та виплата заробітної плати. Нехтування цими статтями витрат я вважаю достатньою підставою для жорсткого реагування», - підкреслив Олександр Семченко.
Джерело: Дніпродзержинська ОДПІ
Просмотров: 548 | Добавил: Сентябрь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |