Четверг, 25.04.2024, 09:03
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2014 » Январь » 21 » На офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України запроваджено офіційне оприлюднення відомостей про справи про банкрутство
14:32
На офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України запроваджено офіційне оприлюднення відомостей про справи про банкрутство

З 19 січня 2014 набрало чинності положення Закону щодо офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство на офіційному веб-сайті ВГСУ в мережі Інтернет www.vgsu.arbitr.gov.ua. Для їх реалізації пленумом ВГСУ 17 грудня 2013 року затверджено "Положення про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство" (далі - Положення).

З метою реалізації вказаних положень на офіційному веб-сайті ВГСУ в розділі "Оприлюднення відомостей про справи про банкрутство" господарські суди розміщуватимуть: повідомлення про прийняття до розгляду заяви про затвердження плану санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство; оголошення про порушення справи про банкрутство; повідомлення про введення процедури санації; повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; повідомлення про поновлення провадження у справі про банкрутство боржника у зв'язку з визнанням мирової угоди недійсною або її розірванням; оголошення про порушення справи про банкрутство і відкриття процедури санації відповідно до ст. 94 Закону.

Крім того, передбачена можливість подачі боржниками та організаторами аукціонів оголошень/повідомлень у справах про банкрутство. У зв'язку з чим на офіційному веб-сайті ВГСУ відповідно оприлюднюються: оголошення про проведення загальних зборів кредиторів у процедурі санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство; оголошення про проведення аукціону з продажу майна боржника; повідомлення про результати аукціону з продажу майна боржника; повідомлення про скасування аукціону з продажу майна боржника.

Також на офіційному веб-сайті ВГСУ у відповідному меню можна переглянути всі оприлюднені відомості про справи про банкрутство. Працює оперативний пошук даних щодо справ про банкрутство, який забезпечується інформаційно-пошуковою системою та здійснюється за такими реквізитами як: ідентифікаційний код (номер) боржника; найменування боржника; номер справи; дата здійснення офіційного оприлюднення; дата та місце проведення аукціону, вид майна, ціна, вид договору, що укладається [для оголошень (повідомлень) щодо проведення аукціону та його результатів].

Довідково та для зручного користування запровадженою системою на сайті розміщено Положення про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство та Інструкцію користувача Веб-сайт "Подача боржниками та організаторами аукціонів відомостей про справи про банкрутство".

Для засвідчення відомостей, внесених до електронної форми оголошень/повідомлень, використовуватимуться електронні цифрові підписи та електронні печатки (для юридичних осіб) акредитованих в Україні центрів сертифікації ключів. Перелік названих акредитованих центрів сертифікації ключів розміщуватиметься на офіційному веб-сайті ВГСУ.

Вільний безкоштовний доступ до офіційно оприлюднених оголошень/повідомлень забезпечується цілодобово та не обмежений територією нашої держави.

Реалізація вказаних можливостей стала результатом співпраці ВГСУ, зокрема, з Державним підприємством "Інформаційні судові системи".

На переконання Голови ВГСУ Віктора Татькова, офіційне оприлюднення відомостей про справи про банкрутство суттєво полегшить моніторинг оголошень/повідомлень про банкрутство зацікавленими особами.

Відділ міжнародно-правового співробітництва

та зв'язків зі ЗМІ Вищого господарського суду України

Просмотров: 328 | Добавил: Сентябрь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |