Пятница, 29.03.2024, 02:28
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Январь » 4 » Перереєстрація зімельних ділянок не буде обов'язковою
13:06
Перереєстрація зімельних ділянок не буде обов'язковою

У Департаменті державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Укрдержреєстру заявили, що перереєстрація права власності на землю шляхом внесення до держкадастру не буде обов’язковою.
Перереєстрація не буде обов’язковою. Реєструвати земельну ділянку в Державному земельному кадастрі обов’язковим буде тільки тоді, коли власник землі проводитиме з нею які-небудь юридичні дії, зазначають у департаменті.
Зауважимо, однак, що згідно закону «Про державний земельний кадастр», який вступив в силу з 1 січня 2013 року і вніс зміни у порядку реєстрації прав власності на земельні ділянки, передбачається, що у разі, «якщо протягом одного року з дня здійснення державної реєстрації земельної ділянки речове право на неї не зареєстровано з вини заявника, то державна реєстрація земельної ділянки скасовується».
Згідно закону, щоб зареєструвати в держкадастрі земельну ділянку, власнику необхідно буде звернутись до уповноваженого реєстратора з відповідною заявою. Реєстратор протягом 14 днів має прийняти рішення щодо внесення відомостей до кадастру або ж мотивованої відмови. При цьому, як зазначили в Департаменті, за таку реєстрацію в земельному кадастрі необхідно буде сплатити мито в розмірі 120 грн. Стільки ж буде коштувати витяг з держкадастру, який підтверджуватиме право власності на землю, передає УНН.
З 1 січня згідно Закону «Про державний земельний кадастр» в Україні скасовується державний акт на земельну ділянку, замість якого достатньо буде мати витяг з кадастру.
Відповідно до закону Державний земельний кадастр – єдина державна геоінформаційна система відомостей про землі, розташованих в межах державного кордону України, їх цільове призначення, обмеження у їх використанні, а також дані про кількісну і якісну характеристику земель, їх оцінку, про розподіл земель між власниками і користувачами.
Земельна ділянка може бути об’єктом цивільних прав, тільки після включення в держземкадастр та надання кадастрового номера. Реєстрація земельної ділянки в земельному кадастрі здійснюється на підставі заяви власника з додатком документації із землеустрою. На підтвердження реєстрації заявнику видається витяг з кадастру.
Просмотров: 690 | Добавил: Сентябрь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Январь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |