Суббота, 20.04.2024, 09:20
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Февраль » 18 » Уряд оголосив війну Інтернет-магазинам
19:21
Уряд оголосив війну Інтернет-магазинам

Державі не дає спокій річний обсяг продажів в Інтернет-магазинах у понад 20 млрд грн
На одному з останніх засідань Кабінет Міністрів прем’єр оголосив війну Інтернет-магазинам. Їм закидають створення недобросовісної конкуренції на ринку та роботу поза межами законодавчого поля. А останнє, зверніть увагу, відсутнє.
А ще Кабмін переймається, що більш дешеві товари з Інтернет-магазинів низькоякісні та сумнівні, і можуть становити загрозу суспільству.
Звісно, перевірки документів, в тому числі сертифікатів якості, нікому не завадять. Вони цілком виправдані. А ось заява про наміри змінити ціноутворення наводить на роздуми…
Поклали око саме на Інтернет-магазини урядовці не випадково. Їх річний обсяг продажів, за неофіційними даними, складає понад 20 млрд грн.. Цифра вражаюча, а отже міністерству доходів і зборів буде де розгулялися.
Ймовірно, почнеться розбір Інтернет-польотів з масових перевірок, далі власників примусять відкривати офіси і склади, збільшувати кількість працівників і, нарешті, обкладуть чисельними штрафами.
Але ж легальні Інтернет-магазини сплачують і сьогодні – в основному це спрощенці, платники єдиного податку 2 та 3 групи. Може бути спроба вивести їх на загальну систему оподаткування.
Та, нажаль, пильна увага податкової безслідно не минає. Наслідком перевірок може стати закриття щонайменше третини Інтернет-магазинів. Решта підніме вартість товарів. Для клієнтів, які звикли купувати в Інтернеті, не виходячи з дому або офісу, це стане неприємним сюрпризом. До того ж запровадження нових правил може ще більше підірвати підприємницьке середовище.
Опозиційні депутати кроків уряду не підтримують. Збільшення податків, мит та штрафів може знищити бізнес. Втім, виконавча влада непохитна. Адже урядовці роблять ставку на державну програму активізації розвитку економіки. Що збираються активізувати – не відомо.
Судячи з усього, перебудова почнеться з остаточного знищення малого та середнього бізнесу на користь великих гравців.
Джерело: TBi
Просмотров: 521 | Добавил: Сентябрь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |