Суббота, 20.04.2024, 16:38
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2015 » Май » 12 » Права та обов’язки платника при відмові в прийнятті звітності
11:57
Права та обов’язки платника при відмові в прийнятті звітності

Платник податків зобов'язаний за кожний установлений Податковим кодексом України звітний період, в якому виникають об'єкти оподаткування, або в разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог ст. 49 Податкового кодексу України подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.

ДПІ у Київському районі м. Одеси звертає увагу платників, що прийняття податкової декларації є обов'язком контролюючого органу. Під час прийняття податкової декларації вповноважена посадова особа контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов'язана перевірити наявність і достовірність заповнення всіх обов'язкових реквізитів, передбачених п.п. 48.3 та 48.4 ст. 48 Податкового кодексу України. Інші показники, зазначені в податковій декларації платника податків, до її прийняття перевірці не підлягають.

За умови дотримання платником податків вимог законодавства контролюючий орган, в якому перебуває на обліку платник податків, реєструє податкову декларацію платника датою її фактичного отримання.

У разі якщо платник податків подав декларацію, яка була заповнена з порушенням вимог п.п. 48.3 та 48.4 ст. 48 Податкового кодексу України, контролюючий орган зобов'язаний надати такому платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин відмови за умови: отримання такої податкової декларації поштою або засобами електронного зв'язку — протягом п'яти робочих днів із дня її отримання; особисто від платника податку або його представника — протягом трьох робочих днів із дня її отримання.

При отриманні відмови контролюючого органу в прийнятті податкової декларації платник податків має право подати податкову декларацію та сплатити штраф у разі порушення строку її подання або оскаржити рішення контролюючого органу в порядку, передбаченому ст. 56 Податкового кодексу України.

Слід зауважити, що незалежно від наявності відмови в прийнятті податкової декларації платник податків повинен погасити податкове зобов'язання, самостійно визначене ним у такій податковій декларації, протягом строків, установлених Податковим кодексом України.

Сектор комунікацій ДПІ у Київському районі м. Одеси

Головного управління ДФС в Одеській області

Просмотров: 331 | Добавил: Сентябрь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Май 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |