Пятница, 19.04.2024, 20:44
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Февраль » 13 » Витяги з реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців чиновники отримуватимуть через Інтернет, а не вимагатимуть їх у підприємців
17:58
Витяги з реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців чиновники отримуватимуть через Інтернет, а не вимагатимуть їх у підприємців

Органи державної влади отримуватимуть необхідні відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців через мережу Інтернет самостійно, а не вимагатимуть їх подання від суб’єктів господарювання підприємницької діяльності.
Відповідний проект урядової постанови розробило Міністерство юстиції. З метою громадського обговорення проект виставлено на сайті Міністерства для надання зауважень та пропозицій.
Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, проект постанови було розроблено з урахуванням законодавчих змін, що відбулися останнім часом. Зокрема, 2 жовтня 2012 року було ухвалено закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо необхідності обов'язкового надання витягів та виписок з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», яким з низки законів було вилучено вимогу щодо обов’язкового подання суб’єктами господарювання органам державної влади документів, що підтверджують державну реєстрацію суб’єкта господарювання - виписок або витягів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
Проте, зазначив Міністр юстиції, до сьогодні залишаються чинними постанови Кабінету Міністрів, в яких міститься вимога щодо подання таких виписок та витягів органам державної влади. Зокрема, такі довідки з Реєстру вимагаються для отримання ліцензій, документів дозвільного характеру, для підтвердження державної реєстрації тощо.
З метою скасування такої вимоги проектом постанови, що був розроблений Мін‘юстом, пропонується внести зміни до 41 постанови Кабінету Міністрів України.
Зокрема, обов’язкова вимога щодо подання суб’єктами підприємницької діяльності органам державної влади виписок та витягів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців містить в актах Кабміну, якими затверджено Положення про порядок видачі індивідуальних ліцензій на здійснення резидентами майнових інвестицій за межами України, Правила надання та отримання телекомунікаційних послуг, Порядок організації проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу, Порядок проведення конкурсу на право оренди державного майна, Порядок набуття юридичною особою статусу оптового ринку сільськогосподарської продукції, Правила надання послуг поштового зв'язку, Порядок справляння збору та використання коштів на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, Порядок вибору земельних ділянок для розміщення об'єктів, Порядок призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми тощо.
Передбачається, що скасування такої вимоги спростить та здешевить започаткування бізнесу, а також зменшить пакет документів, необхідних для одержання, зокрема, документів дозвільного характеру, ліцензій. Крім того, це сприятиме зменшенню черг у державного реєстратора за отриманням виписок та витягів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
Зауваження та пропозиції до проекту постанови Кабінету Міністрів прийматимуться від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань до 1 березня 2013 року на адресу: 01001 м.Київ, вул. Городецького, 13, Міністерство юстиції України, Департамент взаємодії з органами влади. Або на адресу електронної пошти: Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript .'; document.write( '' ); document.write( addy_text42956 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript
Джерело:
«Держінформ’юст»
Просмотров: 479 | Добавил: Сентябрь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |