Суббота, 27.04.2024, 04:30
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Ноябрь » 14

Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що з 1 грудня 2013 року мінімальна заробітна плата становитиме 1218 грн. Граничний розмір доходу, який дає право на отримання податкової соціальної пільги становить 1610 грн.
Нагадуємо, що податкова соціальна пільга для працездатної особи (у розрахунку на місяць) протягом 2013 року становить 573,50 грн.
Просмотров: 453 | Добавил: Сентябрь | Дата: 14.11.2013 | Комментарии (0)

Для платників ПДВ визначать термін подання заяви-скарги (додаток Д8) на постачальника

01.01.2014 р. у п. 201.10 ПКУ з’явиться спеціальна норма: право поскаржитися на постачальника, який відмовився виписати податкову накладну або порушив порядок її виписки (реєстрації), зберігається за покупцем протягом 60 календарних днів, наступних за граничним терміном подання податкової декларації за звітний (податковий) період, у якому не надано податкову накладну або порушено порядок її заповнення та/або порядок реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.


Скасують свідоцтва платників ПДВ

01.01.2014 р. із ПКУ зникнуть згадки про спеціальний документ — свідоцтво платника ПДВ.

Інформацію про реєстрацію нового платника ПДВ (або її анулювання) вносититимуть тільки до Реєстру платників податку (п. 183.9 ПКУ).

Документально підтвердити статус ПДВшника можна буде за допомогою витягу з Реєстру платників ПДВ. Його міндоходівці зобов'язані надати на запит ПД ... Читать дальше »
Просмотров: 573 | Добавил: Сентябрь | Дата: 14.11.2013 | Комментарии (0)

Сельхозпредприятие-«спецрежимщик» по результатам инвентаризации выявило недостачу сельхозпродукции, хранившейся на складе. НДС, уплаченный во время приобретения товаров (услуг) для производства такой продукции, был отражен в «спецрежимной» декларации по НДС. Нужно ли осуществлять корректировку НДС?

Если выявлена недостача сельхозпродукции, значит, ее сельхозпредприятие уже не сможет использовать в хозяйственной деятельности (например, продать либо использовать как корм животным). Следовательно, расходы, понесенные на ее производство, также не могут считаться такими, которые связаны с хозяйственной деятельностью. Поэтому в налоговом периоде, когда выявлена недостача (оформлен акт инвентаризации и акт на списание), сельхозпредприятие должно начислить налоговые обязательства на стоимость товаров/услуг, которые были использованы при производстве такой продукции и по которым был сформирован налоговый кредит. Данное начисление осуществляется путем оформления налоговой накладной (усло ... Читать дальше »
Просмотров: 411 | Добавил: Сентябрь | Дата: 14.11.2013 | Комментарии (0)

За результатами електронної перевірки складається довідка, яка вручається платнику податків особисто для ознайомлення та підписання. Якщо платник податків не згідний з результатами перевірки, він має право направити свої зауваження разом з підписаним примірником довідки або надати заперечення протягом 5 днів з моменту вручення довідки перевірки.

Якщо платник податків згідний з виявленими порушеннями, він має можливість самостійно виправити такі порушення шляхом подання уточнюючого розрахунку. Уточнюючий розрахунок з виправленими показниками до податкової декларації, за якою встановлено порушення податкового законодавства, слід подати до органу Міндоходів протягом 20 робочих днів після дати складання такої довідки в порядку, встановленому статтею 50 Податкового кодексу України,.

Якщо протягом зазначеного терміну платник податків не подає уточнюючий розрахунок з виправленими показниками, то відповідний контролюючий орган має право на проведення позапланової перевірки плат ... Читать дальше »
Просмотров: 303 | Добавил: Сентябрь | Дата: 14.11.2013 | Комментарии (0)

Платник податків зобов’язаний надати посадовим (службовим) особам контролюючих органів у повному обсязі всі документи, що належать або пов’язані з предметом перевірки. Такий обов’язок виникає у платника податків після початку перевірки (п. 85.2 ст. 85 Податкового кодексу України (далі – Кодекс)).

При проведенні документальної позапланової виїзної перевірки, посадова (службова) особа контролюючого органу обмежена у доступі до інформаційних баз даних за місцезнаходженням платника податків, а саме: до реєстрів виданих та отриманих податкових накладних (в електронному вигляді), архіву звітності.

Ненадання доступу до відповідних документів не дозволить сформувати висновок щодо повноти нарахування податку до сплати в бюджет.

Відповідно до абз. 6 ст. 7 Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг”, копією документа на папері для електронного документа є візуальне подання електронного документа на папері, яке засвідчене в порядку, встановленому ... Читать дальше »
Просмотров: 441 | Добавил: Сентябрь | Дата: 14.11.2013 | Комментарии (0)

Вкотре було змінено правила сплати судового збору у справах про оскарження податкових повідомлень рішень. Відповідний закон про внесення змін до Закону про судовий збір набув чинності 23 жовтня 2013 року.



*- розмір мінімальної заробітної плати, виходячи з якого розраховується судовий збір при поданні позову у 2013 році, – 1 147 грн.

Як бачимо, розміри судового збору зросли приблизно удвічі, але у більшості випадків платити на етапі подання позову треба буде принаймні на половину менше.

Принагідно, необхідно зазначити, що нещодавно також зазнав змін порядок оформлення платіжних доручень щодо сплати судового збору. Згідно з листом від 16.08.2013 № 12-4618/13 Державною судовою адміністрацією України було скасовано необхідність нанесення на таких платіжних дорученнях написів «Зараховано в дохід бюджету ____ грн. (дата)», які повинні були скріплюватися першим і другим підписами посадових осіб та круглою печаткою банку.

Таким чином, станом на сьогодніш ... Читать дальше »
Просмотров: 418 | Добавил: Сентябрь | Дата: 14.11.2013 | Комментарии (0)

Ухвала Харківського апеляційного адміністративного суду від 29.08.2013 (справа № 816/1442/13-а)

Колегія суддів Харківського апеляційного адміністративного суду при розгляді справи про невизнання податкового кредиту звернула увагу на необгрунтованість доводів податківців щодо відсутності у «сумнівних» контрагентів підприємства власних виробничих, складських торгових приміщень, устаткування та транспортних засобів, необхідних для здійснення господарської діяльності.

Суд зазначив, що податківці не враховують нічим не обмежені права підприємства укладати цивільно-правові угоди оренди (користування) приміщень, устаткування та автотранспорту та використання залучених за такими угодами трудових та інших ресурсів у власній господарській діяльності.


По материалам: Головбух24
Просмотров: 443 | Добавил: Сентябрь | Дата: 14.11.2013 | Комментарии (0)

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону від 11.11.2013 N 3593, яким, зокрема, передбачається, що плата за простій; відшкодування понесених перевізником втрат, пов'язаних із виконанням договору фрахту; винагорода за буксирування судна чи плавучого об'єкту на певну відстань або буксирування його протягом певного часу, чи для виконання маневру (морське або річкове буксирування); винагорода за ввід у порт або вивід із порту суден та інших плавучих об'єктів, виконання маневрів судна, що буксирується, швартовних та інших операцій у портових водах (портове буксирування); винагорода за буксирування одним судном (буксиром) іншого судна або іншого плавучого об'єкту з одного порту до іншого (міжпортове буксирування), що сплачується резидентом нерезиденту за відповідними договорами, обкладатимуться податком на прибуток за ставкою 6 % у джерела виплати таких доходів за рахунок цих доходів.

Зазначені зміни планується внести до Податкового кодексу.

У випадку прийняття Закон набер ... Читать дальше »
Просмотров: 450 | Добавил: Сентябрь | Дата: 14.11.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |