Вторник, 23.04.2024, 20:30
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Июль » 18 » При возврате товаров выписываем расчет корректировки к налоговой накладной
19:04
При возврате товаров выписываем расчет корректировки к налоговой накладной
Прес-служба Головного управління МДЗ у Тернопільській області

Відповідно до пункту 187.1 Податкового кодексу України (ПК) датою виникнення податкових зобов’язань з постачання товарів/послуг вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:

а) дата зарахування коштів від покупця/замовника на банківський рахунок платника податку як оплата товарів/послуг, що підлягають постачанню, а в разі постачання товарів/послуг за готівку — дата оприбуткування коштів у касі платника податку, а в разі відсутності такої — дата інкасації готівки у банківській установі, що обслуговує платника податку;

б) дата відвантаження товарів, а в разі експорту товарів — дата оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання митного кордону України, оформлена відповідно до вимог митного законодавства, а для послуг — дата оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг платником податку.

Податкова накладна складається у двох примірниках у день виникнення податкових зобов’язань продавця (п. 201.4 ПК).

Якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або під час повернення постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню (п. 192.1 ПК).

Порядком заповнення податкової накладної передбачено, у разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань відповідно до статті 192 ПК постачальник товарів/послуг виписує розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної.

Враховуючи зазначене, постачальник — платник ПДВ на дату відвантаження товарів повинен виписати податкову накладу та відобразити її в Реєстрі. Якщо покупець — платник ПДВ відмовляється придбавати товари, на які виписано податкову накладну, та повертає їх продавцю, продавець до такої податкової накладної має право виписати розрахунок коригування.


По материалам: Головбух24
Просмотров: 626 | Добавил: Сентябрь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |