Пятница, 26.04.2024, 11:55
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Март » 14 » УКБС: За самостоятельно исправленные ошибки штраф взиматься не должен
20:16
УКБС: За самостоятельно исправленные ошибки штраф взиматься не должен
Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз» підтримує окремі норми законодавчої ініціативи, спрямованої на вдосконалення Податкового кодексу України. Це дозволить посилити прозорість адміністрування податків і зборів в Україні, що покращить національні умови ведення бізнесу.

Так, запровадження запропонованих проектом Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо удосконалення деяких положень ПКУ)» (№2034 від 17.01.2013 р.) дозволить врегулювати проблемні питання, які виникають під час практичного застосування окремих положень податкового законодавства.

Зокрема, експерти УКБС вважають, що звільнення платника податків від штрафних санкцій (нарахування пені) у разі самостійного виявлення та погашення заниженого податкового зобов'язання до початку його перевірки контролюючим органом, пом‘якшить адміністративний тиск на підприємницький сектор та стимулюватиме сумлінних суб‘єктів оподаткування.

Крім цього, запровадження права, а не обов‘язку платника податку на ведення обліку постійних та тимчасових податкових різниць дозволить суттєво спростити визначення об‘єкту оподаткування при сплаті податку на прибуток, що зменшить витрати часу суб‘єктів господарювання.

Позитивною також є норма законопроекту щодо заборони на встановлення додаткових обмежень при формуванні витрат, які враховуються для визначення оподатковуваного прибутку платника податку, крім тих, що зазначені відповідними нормами Податкового кодексу України. Це убезпечить платників від ризику необґрунтованого зростання податкового тиску при практичному застосуванні норм податкового законодавства.

«УКБС підтримує норми законопроекту, спрямовані на запровадження обов‘язку податкової служби реєструвати узагальнюючі податкові консультації в Мін‘юсті, оскільки це спростить бізнесу можливість їх судового оскарження у випадку спірного тлумачення норм, – зауважила Генеральний директор Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» Галина Оліфер. – Це підвищить рівень захисту законних прав та інтересів платників податків та покращить бізнес-середовище в Україні. Адже, не зважаючи на минулорічне підвищення рейтингової оцінки легкості ведення бізнесу на 15 позицій (за оцінкою Світового банку в рамках звіту Doing Business 2013), Україна все ще займає 137 місце серед 185 країн та відноситься до 20 % економік світу із найнижчими показниками».


По материалам: УКБС
Просмотров: 414 | Добавил: Сентябрь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |