Четверг, 28.03.2024, 20:01
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2015 » Июнь » 3 » Заповнюємо правильно форму №1ДФ
10:56
Заповнюємо правильно форму №1ДФ

Незважаючи на те, що податкові агенти вже подали Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (ф.№1ДФ) за новою формою, яку було затверджено наказом Мінфіну від 21.01.2015 р. №4, питання, що стосуються відображення в ньому виплат, які здійснюються фізичним особам, сум військового збору, певних реквізитів продовжують надходити до ДПІ у м. Рівному. Відповіді на найбільш актуальні із них пропонуємо вашій увазі.

Чи потрібно у податковому розрахунку за ф. 1ДФ, який юридична особа подає за відокремлений підрозділ, не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету, відображати інформацію по військовому збору?

Юридична особа у податковому розрахунку за ф. 1ДФ, який подає за відокремлений підрозділ, не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету, не відображає інформацію по військовому збору, оскільки така інформація зазначається нею у податковому розрахунку за ф. 1ДФ, поданому за своїм місцезнаходженням.

Яку кількість працівників необхідно проставляти у клітинках «Працювало за трудовими договорами (контрактами)» (загальну кількість працівників ЮО, чи лише відокремленого підрозділу), у разі подання ЮО податкового розрахунку за ф. 1ДФ у вигляді окремої порції за відокремлений структурний підрозділ?

У разі подання юридичною особою податкового розрахунку за ф. 1ДФ у вигляді окремої порції за відокремлений структурний підрозділ, який не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати податок до бюджету, клітинка «Працювало за трудовими договорами» податкового розрахунку за ф. 1ДФ не заповнюється.

Яку кількість працівників слід зазначати в графі ”Працювало за трудовими договорами” податкового розрахунку за ф. 1ДФ, якщо протягом звітного періоду кількість працівників змінювалась у зв’язку із прийняттям та звільненням з місця роботи?

Якщо протягом звітного періоду кількість працівників змінювалась у зв’язку із прийняттям та звільненням з місця роботи, то в графі ”Працювало за трудовими договорами” податкового розрахунку за ф. 1ДФ слід зазначати максимальну кількість працівників, які фактично працювали за трудовими договорами протягом звітного кварталу.

Як відобразити в податковому розрахунку за ф. 1ДФ кількість зовнішніх сумісників?

Кількість зовнішніх сумісників відображається в податковому розрахунку за ф. 1 ДФ в графі «Працювало за трудовими договорами».

Чи необхідно нотаріусам відображати у податковому розрахунку за ф. №1-ДФ військовий збір щодо посвідчених договорів з продажу (обміну) об’єктів нерухомого та/або рухомого майна між фізичними особами, а також виданих свідоцтв про право на спадщину та/або посвідчення договорів дарування?

Нотаріусам необхідно відображати у податковому розрахунку за ф. 1ДФ військовий збір щодо посвідчених ними договорів з продажу (обміну) об’єктів нерухомого та/або рухомого майна між фізичними особами, а також виданих свідоцтв про право на спадщину та/або посвідчення договорів дарування.

При цьому в рядку «Військовий збір» розд. 2 податкового розрахунку за ф. 1ДФ проставляються загальні суми виплаченого доходу та фактично утриманого (перерахованого) військового збору.

Яким чином повернути ПДФО та як відобразити в податковому розрахунку ф. 1-ДФ суму переплати податку, що перевищує суму податкового зобов’язання, яка виникла за результатами остаточного розрахунку з платником податку, який припиняє трудові відносини?

Якщо внаслідок здійсненого остаточного розрахунку з платником податку виникає переплата податку, то на її суму податковий агент зменшує суму нарахованого податкового зобов’язання платника податку за місяць такого остаточного розрахунку та відображає це в звітності за формою №1ДФ. Відповідно, на суму переплати зменшуються зобов’язання податкового агента по сплаті податку на доходи фізичних осіб в бюджет у податковому періоді (місяці) остаточного розрахунку.

У разі перевищення суми переплати, яка виникла за результатами остаточного розрахунку з платником податку, над сумою податкового зобов’язання платника податку, Податковим кодексом України не передбачено повернення суми такого перевищення.

Як правильно відобразити у податковому розрахунку за ф. 1ДФ суму виплаченої заробітної плати, якщо в одному з місяців кварталу працівник не мав права на отримання податкової соціальної пільги?

У разі якщо в одному з місяців кварталу працівник не мав права на отримання податкової соціальної пільги, то в податковому розрахунку за ф. 1ДФ заповнюють лише один рядок, в якому зазначають відповідну ознаку пільги.

Територіальні органи ДФС у Рівненській області

Просмотров: 386 | Добавил: Сентябрь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |