Четверг, 28.03.2024, 15:04
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Ноябрь » 29
Наказом Міністерства доходів і зборів України від 22.11.2013 р. № 698 затверджено Узагальнюючу податкову консультацію з окремих питань щодо сплати щомісячних авансових внесків з податку на прибуток.

В консультації розглянуті наступні питання:

1. Якщо підприємство одночасно провадить діяльність, що звільнена від оподаткування податком на прибуток, та діяльність, що оподатковується у загальному порядку, чи враховується отриманий від пільгових операцій дохід при визначенні критерію – 10 мільйонів гривень?

2. Які особливості сплати авансових внесків, якщо платник податку здійснює діяльність, що підлягає патентуванню?

3. Чи має право платник добровільно відмовитись від сплати авансових внесків та подавати щоквартальну звітність?

4. Чи повинно сплачувати авансові внески підприємство, що ліквідується?

5. Чи сплачує авансові внески платник податку, що перейшов із загальної системи оподаткування на спрощену, починаючи з 1 січня 2013 року?

... Читать дальше »
Просмотров: 339 | Добавил: Сентябрь | Дата: 29.11.2013 | Комментарии (0)

Наказом Міністерства доходів і зборів України від 22.11.2013 р. № 699 затверджено Узагальнюючу податкову консультацію з окремих питань застосування норм податкового законодавства щодо трансфертного ціноутворення.

В консультації розглянуті наступні питання:

1. Який перший звітний період для подачі Звіту про контрольовані операції, що подається платником податків відповідно до вимог пп.39.4.2 п.39.4 ст.39 Податкового кодексу України (далі – Кодекс)?

2. Чи враховуються при визначенні вартісного критерію – 50,0 млн.грн. контрольованої операції для цілей застосування п.п.39.2.1.4 п.п.39.2.1 п.39.2 ст.39 Кодексу суми кредиту, депозиту, позики, процентів за таким кредитом, депозитом, позикою, суми поворотної фінансової допомоги, вартість товару за договорами комісії, поруки, агентськими та іншими аналогічними договорами, суми комісійної (агентської) винагороди, вартість інвестицій?

3. За якими цінами обраховується обсяг контрольованих операцій?

4. Якщо ... Читать дальше »
Просмотров: 460 | Добавил: Сентябрь | Дата: 29.11.2013 | Комментарии (0)

Миндоходов утвердил Обобщающую налоговую консультацию относительно налогообложения налогом на прибыль операций по уступке права требования (факторинга) (приказ от 22.11.2013 г. № 697).

Ею предусмотрено, что для операций по уступке права требования (в том числе по договорам факторинга) применяется порядок налогообложения налогом на прибыль, определенный п. 153.5 НКУ, в случае если условия договоров по уступке права требования (факторинга) соответствуют требованиям Гражданского кодекса.

Поэтому, как понимаем, относительно термина «уступка права требования» действует определение из пп. 14.1.255 НКУ. Однако для применения норм налогообложения налогом на прибыль уступки права требования этого мало, нужно, чтобы условия договора отвечали требованиям ГКУ. В Обобщающей консультации основные из них упомянуты, в частности, касательно формы совершения правочина, уступки без согласия должника, если иное не установлено договором или законом, относительно договора купли-продажи ... Читать дальше »
Просмотров: 580 | Добавил: Сентябрь | Дата: 29.11.2013 | Комментарии (0)


Работодателей обязали платить украинцам компенсации за несвоевременную выплату зарплат при увольнении. Верховный суд вынес решение, по которому компания обязана выдать работнику его трудовую книжку и полную зарплату (со всеми компенсационными выплатами, оговоренными в трудовом соглашении) в день его увольнения.
"Все деньги должны выдать сразу. За каждый день просрочки компания, согласно решению ВСУ, обязана выплатить дополнительную компенсацию (высчитывается дневной заработок, исходя из суммы ежемесячного оклада). При этом, неважно, работает человек фактически или нет, компенсацию все равно насчитают", — объяснил старший партнер адвокатской компании Ростислав Кравец.
Если компания отказывается платить, юристы советуют смело идти в суд. ВСУ своим решением обязал суды низших инстанций становиться на сторону людей, а не работодателей.
Как сообщалось раннее, работодателей, проявляющих дискриминацию при приеме на работу (по возрасту, полу и другим), в Украине собираются штра ... Читать дальше »
Просмотров: 441 | Добавил: Сентябрь | Дата: 29.11.2013 | Комментарии (0)


Положеннями Податкового кодексу України передбачено, що об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) i документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи - підприємця.
Згідно із нормами Положення про порядок здійснення банками України вкладних (депозитних) операцій з юридичними і фізичними особами вклад (депозит) – це кошти, які банк прийняв від вкладника або які надійшли для вкладника на договірних засадах на визначений строк зберігання чи без зазначення такого строку (під процент або дохід в іншій формі) і підлягають поверненню згідно із законодавством України та умовами договору.
До складу загального оподатковуваного доходу зараховується виручка, що надійшла фізичній особі - підприємцю як в грошовій, так і в натуральній формі від провадження господарської діяльності, а саме:
- виручка у вигляді безготівкових грошових ... Читать дальше »
Просмотров: 330 | Добавил: Сентябрь | Дата: 29.11.2013 | Комментарии (0)


Відповідно до положень Податкового кодексу України до переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів, належать документально підтверджені витрати, що включаються до витрат операційної діяльності згідно з розділом III цього Кодексу.
Склад витрат та порядок їх визначення встановлено розділом ІІІ Податкового кодексу України.
Витрати, які враховуються для визначення об’єкта оподаткування, визнаються на підставі первинних документів, що підтверджують здійснення платником податку витрат, обов’язковість ведення і зберігання яких передбачено правилами ведення бухгалтерського обліку, та інших документів, встановлених розділом ІІ цього Податкового кодексу України.
Витрати, які не підтверджені відповідними розрахунковими, платіжними та іншими первинними документами, обов’язковість ведення і зберігання яких передбачена правилами ведення бухгалтерського обліку та нарахування податку, не враховуються при визначенні оподатковуваного прибутку.
У разі втрати, знищенн ... Читать дальше »
Просмотров: 403 | Добавил: Сентябрь | Дата: 29.11.2013 | Комментарии (0)


Відповідно до пункту 177.4 статті 177 розділу IV Податкового кодексу України до переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів, належать документально підтверджені витрати, що включаються до витрат операційної діяльності згідно з розділом ІІІ Податкового кодексу України.
Підпунктом 139.1.4 пункту 139.1 статті 139 Податкового кодексу України передбачено, що до складу витрат не включаються витрати на погашення основної суми отриманих позик, кредитів (крім повернення поворотної фінансової допомоги, включеної до складу доходів.
Враховуючи вищевикладене, фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування не має права включати до складу витрат витрати на погашення кредиту та суми сплачених відсотків, які нараховані платнику податків за користування даним кредитом, незалежно від того, що кредит отримувався на здійснення підприємницької діяльності. ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів м. Києві
Просмотров: 298 | Добавил: Сентябрь | Дата: 29.11.2013 | Комментарии (0)


КМУ рекомендовал работодателям (кроме органов ПФУ, Укрпочты, Госказначейства и банковских учреждений) перенести в 2014 году для работников, которым установлена пятидневная рабочая неделя с двумя выходными днями, рабочие дни с:
- четверга 2 января на субботу 11 января;
- пятницы 3 января на субботу 25 января;
- понедельника 6 января на субботу 8 февраля.
Специальный режим работы банков и их учреждений в указанные дни определяет НБУ (распоряжение от 21.11.2013 г. № 920-р).
Источник: ЛІГА:ЗАКОН
Просмотров: 415 | Добавил: Сентябрь | Дата: 29.11.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |