Четверг, 25.04.2024, 01:19
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Ноябрь » 19
Миндоходов в письме от 30.09.2013 г. № 12251/6/99-99-22-02-04-18 рассмотрело вопрос оформления аванса на заграничную командировку и отчетности за использованные средства во время командировки.

В письме напоминается, что в случае необходимости в авансировании работника средствами в национальной валюте государства, в которое он командируется, перерасчет предельной суммы суточных расходов, установленной в долларах США, в валюту государства командировки осуществляется по кросс-курсу. Такой кросс-курс рассчитывается по установленному иностранным банком валютному (обменному) курсу национальной валюты страны пребывания к валюте государства командировки и долларах США на день расчета расходов на командировку.

Важно! Если для окончательного расчета за командировку необходимо выплатить дополнительные средства, выплата осуществляется в национальной валюте Украины по официальному курсу НБУ на день погашения задолженности.

Окончательный расчет осуществляется до окончания тре ... Читать дальше »
Просмотров: 384 | Добавил: Сентябрь | Дата: 19.11.2013 | Комментарии (0)

Постанова ВАСУ від 22.10.2013 № К/800/39886/13

Вкотре ВАСУ не погодився із висновками податкового органу, викладеними в акті перевірки, щодо укладення угоди між підприємством та його контрагентом без мети настання реальних наслідків у зв’язку з відсутністю надання контрагентом послуг та поставки товару позивачу. За висновками податкового органу, це свідчить про нікчемність договору, який не створює юридичних наслідків, крім тих, що пов’язані з його недійсністю.

Проте відповідно до частини 1 статті 204 Цивільного кодексу України (ЦК) правочин є правомірним, якщо його недійсність прямо не встановлена законом або якщо він не визнаний судом недійсним (презумпція правомірності). Тобто головною підставою вважати правочин нікчемним являється його недійсність, встановлена законом. Саме законом, а не актами, які б факти в цьому акті не були відображені. Вказані ж в акті висновки є суто суб’єктивною думкою податкових ревізорів-інспекторів, оскільки були зроблені за відсутності ін ... Читать дальше »
Просмотров: 442 | Добавил: Сентябрь | Дата: 19.11.2013 | Комментарии (0)

Держпідприємництво розглянуло надісланий Міністерством інфраструктури України на погодження проект наказу, яким вносяться зміни до чинних Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом

Проектом, зокрема, передбачається вилучити визначення «дорожній лист» і залишити єдиним основним документом на автомобільне перевезення вантажів товарно-транспортну накладну (ТТН).

Внесення згаданих змін пов’язане з необхідністю приведення діючих Правил у відповідність до норм Законів України «Про автомобільний транспорт», «Про дорожній рух» і «Про міліцію», у тексті яких дорожній лист, як документ, необхідний для контролю, вже виключений.

Проектом передбачається, що перевезення продукції хімічної промисловості та медикаментів, що належать до небезпечних вантажів, здійснюється згідно з чинними Правилами перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні.

Проте, якщо такі перевезення не врегульовані згаданими Правилами, то вони здійснюються відповідно до Європейс ... Читать дальше »
Просмотров: 510 | Добавил: Сентябрь | Дата: 19.11.2013 | Комментарии (0)

Лист МДЗ від 18.09.2013 № 11298/6/99-99-17-02-01-15

Міндоходів у листі розглянуло питання щодо оподаткування ПДФО та відображення у формі № 1ДФ отриманих аліментів та спецодягу.

Щодо аліментів.

Відповідно до підпункту 165.1.14 Податкового кодексу України (ПК) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються аліменти, що виплачуються платнику податку згідно з рішенням суду або за добровільним рішенням сторін у сумах, визначених відповідно до Сімейного кодексу України, за винятком виплати аліментів нерезидентом незалежно від їх розміру, якщо інше не встановлено міжнародними договорами.

Аліменти, що виплачуються платнику податків згідно з рішенням суду або за згодою сторін, відображаються в податковому розрахунку ф. № 1ДФ за ознакою доходу «140».

Щодо спецодягу.

Відповідно до підпункту 165.1.9 ПК до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість ... Читать дальше »
Просмотров: 418 | Добавил: Сентябрь | Дата: 19.11.2013 | Комментарии (0)

Верховна Рада 19 листопада ухвалила поданий урядом законопроект, який передбачає зарахування до страхового стажу періоду відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. За відповідне рішення проголосували 333 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Абзац другий частини першої статті 7 закону "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням” встановлює, що період відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, отримання виплат за окремими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування, крім пенсій усіх видів (за винятком пенсії по інвалідності), включається до страхового стажу як період, за який сплачено страхові внески, виходячи з розміру мінімального страхового внеску.
Відпустка також зараховуватиметься до страхового стажу жінкам, які вийшли в декрет з 1 січня 2011 року.
Закон набирає чинності з наступного дня післ ... Читать дальше »
Просмотров: 474 | Добавил: Сентябрь | Дата: 19.11.2013 | Комментарии (0)


В соответствии с Законом «О милиции» законные требования сотрудников милиции являются обязательными для выполнения гражданами и должностными лицами. Невыполнение может расцениваться как воспрепятствование осуществлению полномочий милиции, для пресечения которых сотрудникам милиции предоставлено право требовать от граждан и должностных лиц прекращения таких действий.
В письме № 4/3-8835 Департамент Госавтоинспекции напомнил, что в соответствии со ст. 16 Закона «О дорожном движении» водители транспортных средств обязаны выполнять распоряжения работников милиции, в том числе ГАИ, которые даются в пределах их компетенции.
Так, пунктом 27.4 Инструкции по вопросам деятельности подразделений дорожно-патрульной службы ГАИ определено, что гаишникам для разговора с водителем не обязательно приглашать его выйти из автомобиля.
Но при наличии следующих оснований сотрудник ГАИ имеет законодательно закрепленное право требовать от водителя выйти из транспортного средства:
- с целью ... Читать дальше »
Просмотров: 438 | Добавил: Сентябрь | Дата: 19.11.2013 | Комментарии (0)


Відповідно до норм статті 177 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи - підприємця.
До переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів, належать документально підтверджені витрати, що включаються до витрат операційної діяльності згідно з розділом ІІІ Податкового кодексу.
Витрати, які враховуються для визначення об’єкта оподаткування, визнаються на підставі первинних документів, що підтверджують здійснення платником податку цих витрат.
Таким чином, витрати на охорону основного засобу, що здається в оренду, фізичною особою – підприємцем можуть бути включені до складу витрат у разі їх документального підтвердження та за умови, що договори про надання послуг з охорони такого основного засобу укладені саме з фізичною особою – ... Читать дальше »
Просмотров: 356 | Добавил: Сентябрь | Дата: 19.11.2013 | Комментарии (0)


Положеннями Податкового кодексу України передбачено, що авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються підприємцем самостійно, але не менше як 100 відсотків річної суми податку з оподатковуваного доходу за минулий рік, та сплачуються до бюджету по 25 відсотків щокварталу (до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада).
Фізичні особи – підприємці, які перейшли із спрощеної системи оподаткування на загальну систему оподаткування подають податкову декларацію за результатами звітного кварталу, в якому відбувся перехід на загальну систему оподаткування.
Платники податку розраховують та сплачують авансові платежі у строки, визначені підпунктом 177.5.1 пункту 177.5 статті 177 Податкового кодексу, що настануть у звітному податковому році, тобто до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада
Враховуючи вищевикладене, фізичні особи – підприємці, які перейшли протягом поточного звітного року зі спрощеної системи оподаткування на загаль ... Читать дальше »
Просмотров: 388 | Добавил: Сентябрь | Дата: 19.11.2013 | Комментарии (0)


Відповідно до статті 44 Господарського кодексу України підприємництво здійснюється на основі вільного розпорядження прибутком, що залишається у підприємця після сплати податків, зборів та інших платежів, передбачених законом.
Враховуючи вищевикладене, фізична особа – підприємець має право вільно користуватися коштами з розрахункового рахунку, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, за умови сплати всіх податків, зборів та інших платежів, передбачених чинним законодавством. ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві
Просмотров: 476 | Добавил: Сентябрь | Дата: 19.11.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |