Четверг, 28.03.2024, 16:37
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2014 » Июнь » 05

Пропонуємо Вашій увазі огляд актуальних питань щодо особливостей нарахування та сплати плати за землю, які надійшли підчас інтернет-конференції заступника начальника СДПІ з обслуговування великих платників у м.Одесі МГУ Міндоходів Вікторії Павлівни Талпи.

 

1. Де громадянин може отримати роз’яснення щодо плати за землю, якщо ФО мешкає в одному місті, а земельна ділянка розташована в іншому?

 

Якщо фізична особа мешкає в одному населеному пункті, а земельна ділянка (будівля, приміщення) розташована в іншому населеному пункті, то для отримання інформації щодо плати за землю такому платнику необхідно звернутися до контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки.

 

2. Підприємство не подало до контролюючого органу у встановлені строки ні податкову декларацію на поточний рік, ні щомісячні звітні податкові декларації по платі за землю. Яка передбачена відповідальність?

 

Відповідальність ... Читать дальше »

Просмотров: 429 | Добавил: Сентябрь | Дата: 05.06.2014 | Комментарии (0)

Закон України від 13.05.2014 № 1258-VII

 

Законодавець узявся спростити процедуру державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб — підприємців, запровадивши заявницький принцип такої реєстрації, замість установленого сьогодні принципу мовчазної згоди.

 

Це пов’язано з тим, що фізична особа, яка припиняє свою підприємницьку діяльність, на відміну від юридичної особи, яка ліквідується, нікуди не зникає. А тому фізична особа і після припинення підприємницької діяльності повинна продовжувати відповідати за своїми боргами, і обсяг такої відповідальності жодним чином не має змінюватися.

 

Крім того, змінами до одного дня скорочено строк самого припинення та зменшено перелік документів, які необхідно подавати держреєстратору для вчинення реєстраційної дії, щодо припинення фізичної особи — підприємця.

 

Так, якщо діяльність підприємця припинено за власним рішенням, ... Читать дальше »

Просмотров: 326 | Добавил: Сентябрь | Дата: 05.06.2014 | Комментарии (0)

 

Лист Мінсоцполітики від 04.09.2013 № 697/021/106-13

   

    Для обліку працівників, які не досягли 18 років, на підприємстві ведеться журнал довільної форми.

   

    Якщо в період навчання студент не мав трудової книжки, запис у трудову книжку про період навчання (після закінчення навчального закладу) здійснюється за місцем роботи працівника-студента.

   

    Студенти, учні, які вже здобули професію за освітньо-кваліфікаційним рівнем «кваліфікований робітник», «молодший спеціаліст», «бакалавр», «спеціаліст» та продовжують навчатися на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, мають право проходити стажування за професією (спеціальністю), за якою здобувається освіта, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, на умов ... Читать дальше »

Просмотров: 342 | Добавил: Сентябрь | Дата: 05.06.2014 | Комментарии (0)

 

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення безпечної експлуатації сільськогосподарської техніки)"

   

    Законодавчим актом посилено відповідальність за невиконання законних вимог інспекторів сільського господарства щодо усунення порушень нормативних актів щодо експлуатації машин та актів з охорони праці під час їх експлуатації або створення перешкод для діяльності цих органів.

   

    Відповідні зміни внесено до статей 188-27 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

   

    Законом вилучено із Закону "Про систему інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу України" норму щодо проведення державного технічного огляду зареєстрованих машин та здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства акредитованими суб&rsqu ... Читать дальше »

Просмотров: 442 | Добавил: Сентябрь | Дата: 05.06.2014 | Комментарии (0)

 

  Миндоходов в системе «ЗІР» разъяснило, что земельные участки, на которых расположены рекламные средства (билборды, бэклайты и др.) и размещение которых согласовано с органом местного самоуправления, но правоустанавливающие документы на такие участки отсутствуют, являются объектом налогообложения платы за землю в соответствии с нормами р. ХІІІ НКУ с учетом данных государственного земельного кадастра. Для правильного размера земельного налога за эти участки необходимо обратиться в соответствующий территориальный орган Госземагентства для получения извлечения из технической документации по нормативной денежной оценке земельных участков, на которых расположены указанные рекламные средства.

 

 

По материалам: Інтерактивна бухгалтерія

Просмотров: 341 | Добавил: Сентябрь | Дата: 05.06.2014 | Комментарии (0)

 У миндоходовцев спросили: какая ставка налога на прибыль предприятий применяется в случае начисления налоговых обязательств при самостоятельном исправлении ошибок, допущенных в отчетных (налоговых) периодах, предшествующих отчетному налоговому году?
   
   В ответе налоговики отметили: в случае самостоятельного исправления налогоплательщиком ошибок сумма недоплаты определяется с учетом ставки налога на прибыль, действовавшей в отчетном (налоговом) периоде, за который осуществляется исправление ошибки.
   
   Также контролеры напомнили, что согласно п. 10 подраздела 4 раздела XX «Переходные положения» Налогового кодекса Украины (далее — НКУ) установлена ставка на прибыль предприятий:
   
   — с 1 апреля 2011 года по 31 декабря 2011 года включительно — 23%;
   
  &nbs ... Читать дальше »

Просмотров: 375 | Добавил: Сентябрь | Дата: 05.06.2014 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |