Среда, 24.04.2024, 02:31
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2014 » Июнь » 26

  В ходе круглого стола, который прошел на прошлой неделе в Торгово-промышленной палате Украины, обсуждалось предложение на законодательном уровне защитить бизнес, работающий в зоне АТО. В частности, ввести мораторий на проверки и отменить начисление пени и штрафов за неуплату налогов. С необходимостью такого шага согласны и в Кабмине, и в Администрации президента. А народный депутат Ксения Ляпина уже объявила о создании рабочих групп для написания проекта закона.

   

    Но пока специального законодательства нет, можно использовать существующие инструменты. Итак, что же делать предпринимателям, которые сейчас работать не могут, дохода лишились, а в бюджет платить до сих пор обязаны?

   

    Удостоверение обстоятельств непреодолимой силы

  

    Анатолий Ярчук, помощник министра юстиции, утверждает, что инструмент, которым можно и нужно пользоватьс ... Читать дальше »

Просмотров: 685 | Добавил: Сентябрь | Дата: 26.06.2014 | Комментарии (0)

 

Податкова накладна складається на кожне повне або часткове постачання товарів/послуг, а також на суму коштів, що надійшли на поточний рахунок як попередня оплата (аванс). Це визначено п. 201.7 ст. 201 р.V Податкового кодексу України.

   

    У разі складення податкової накладної на повне постачання послуги, або на суму коштів, що надійшла на поточний рахунок як попередня оплата (аванс) в повному обсязі, у графі 5 податкової накладної зазначається одиниця виміру «послуга», а в графі 6 зазначається «1».

   

    У разі складення податкової накладної на часткове постачання послуги, або на суму попередньої оплати частини вартості послуги, у графі 5 податкової накладної зазначається слово «послуга», а в графі 6 - відповідна частка наданої (оплаченої) послуги у вигляді десяткового дробу. Наприклад, у разі постачання частини послуги, яка відповідає п ... Читать дальше »

Просмотров: 450 | Добавил: Сентябрь | Дата: 26.06.2014 | Комментарии (0)

 

 

   7 июня 2014 года официально опубликован Закон Украины «О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно упрощения процедуры государственной регистрации прекращения предпринимательской деятельности физических лиц — предпринимателей по заявительному принципу» от 13.05.2014 г. № 1258-VII (далее — Закон). На официальном веб-сайте Миндоходов в Ивано-Франковской области налоговики обращают внимание, что Закон вступает в силу через месяц со дня его опубликования, то есть 7 июля 2014 года.

   

    Закон предусматривает следующий порядок государственной регистрации прекращения предпринимательской деятельности физического лица — предпринимателя по его решению:

   

    1. Для проведения государственной регистрации прекращения предпринимательской деятельности физическим лицом — предпринимателем по его ... Читать дальше »

Просмотров: 387 | Добавил: Сентябрь | Дата: 26.06.2014 | Комментарии (0)

Фізична особа – підприємець на єдиному податку за ставкою 5% займається роздрібною торгівлею непродовольчими товарами. При розрахунках карткою кошти від покупця надходять на рахунок ФОП із затримкою, оскільки платіжний термінал обслуговує інший банк. Коли у ФОПа виникає дохід: у день розрахунку (дата зазначена у квитанції терміналу для розрахунків платіжними картками) чи у день надходження коштів на рахунок ФОП (дата зазначена у виписці банку)?

   

    При підрахунку доходу платника єдиного податку використовується касовий метод, тобто доходи суб'єкта господарювання платника єдиного податку – це зокрема доходи, отримані в грошовій формі (готівковій або готівковій)формі.

   

    Згідно з п. 292.6 ПКУ датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі.

   

... Читать дальше »
Просмотров: 362 | Добавил: Сентябрь | Дата: 26.06.2014 | Комментарии (0)

Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області

Податковим кодексом України передбачене обов’язкове заповнення рядка «Вид цивільно-правового договору» податкової накладної.

У разі укладання договорів у письмовій формі в податковій накладній за операцією, на яку виписується податкова накладна, проставляються вид цивільно-правового договору згідно з Цивільним кодексом Україним(наприклад: договір купівлі-продажу, міни, підряду, надання послуг, перевезення тощо), а також дата складання договору та його номер.

Згідно зі статтею 9 Закону України від 16.07.1999 №996-ХІV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» первинні та зведені облікові документи можуть бути складені на паперових або машинних носіях і повинні мати такі обов’язкові реквізити: назву документа (форми); дату та місце складання; назву підприємства, від імені якого складено документ; зміст і обсяг господ ... Читать дальше »

Просмотров: 505 | Добавил: Сентябрь | Дата: 26.06.2014 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |