Пятница, 19.04.2024, 23:22
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » Архив материалов

 Фізична особа – підприємець – платник єдиного податку може здійснювати зовнішньоекономічну діяльність за умови, що ним не здійснюються види діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.
   
   Зовнішньоекономічна діяльність – діяльність суб’єктів господарської діяльності України та іноземних суб’єктів господарської діяльності, побудована на взаємовідносинах між ними, що має місце як на території України, так і за її межами. Фізичні особи, які мають постійне місце проживання на території України, мають зазначене право здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, якщо вони зареєстровані як підприємці. Чинним законодавством передбачені види зовнішньоекономічної діяльності, до яких, зокрема, належать експорт та імпорт товарів, капіталів та робочої сили.
   
   Підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо він відп ... Читать дальше »

Просмотров: 311 | Добавил: Сентябрь | Дата: 02.06.2015 | Комментарии (0)

 Як платник податків може повернути на поточний банківський рахунок помилково та/або надміру перераховані кошти на електронний рахунок у системі електронного адміністрування ПДВ?
   
   Згідно з пп. «б» п. 200 прим.1 6 ст. 200 прим.1 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі - ПКУ) якщо на дату подання податкової декларації з ПДВ (далі – декларація) сума коштів на рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ платника податку перевищує суму, що підлягає перерахуванню до бюджету відповідно до поданої декларації, платник податку має право подати до контролюючого органу у складі такої декларації заяву, відповідно до якої такі кошти підлягають перерахуванню на поточний рахунок такого платника податку, реквізити якого платник зазначає в заяві, у сумі залишку коштів, що перевищує суму податкового боргу з податку та суму узгоджених податкових зобов’ ... Читать дальше »

Просмотров: 419 | Добавил: Сентябрь | Дата: 02.06.2015 | Комментарии (0)

Фискалы разъяснили: налоговые накладные (далее — НН), составленные и зарегистрированные в Едином реестре по форме, утвержденной приказом МФУ от 22.09.14 г. № 957, но без учета изменений, внесенных приказом МФУ от 23.01.15 г. № 13 (далее — Приказ № 13),  не считаются составленными с нарушением порядка заполнения. Но при условии, что соблюдены другие требования по составлению НН.
   
   В разъяснении идет речь о случаях, когда плательщики НДС составляют НН, в форме которых присутствуют слова «і включені до реєстру виданих та отриманих податкових накладних».
   
   Данное словосочетание из формы НН нормотворцы исключили Приказом № 13 по причине упразднения с 01.01.15 г. самого реестра выданных и полученных НН.
   
   По материалам подкатегории  101.19 ОИР ГФС Украины: http://zir.minrd.gov.ua

Просмотров: 425 | Добавил: Сентябрь | Дата: 02.06.2015 | Комментарии (0)

 ГФСУ приказом от 28.05.2015 г. № 379 утвердила Обобщающую налоговую консультацию относительно применения льгот по уплате земельного налога, установленных соответствующим решением органа местного самоуправления.
   
   В этом документе налоговики сделали вывод, что если решение органа местного самоуправления об установлении льгот по уплате земельного налога принято, то оно является обязательным для выполнения всеми расположенными на соответствующей территории органами исполнительной власти, объединениями граждан, предприятиями, учреждениями и организациями, должностными лицами с учетом сроков, определенных таким решением.
   
   

По материалам: ... Читать дальше »
Просмотров: 376 | Добавил: Сентябрь | Дата: 02.06.2015 | Комментарии (0)

 

 

Фізична особа – підприємецьплатник єдиного податку може здійснювати зовнішньоекономічну діяльність за умови, що ним не здійснюються види діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.

Зовнішньоекономічна діяльність – діяльність суб’єктів господарської діяльності України та іноземних суб’єктів господарської діяльності, побудована на взаємовідносинах між ними, що має місце як на території України, так і за її межами. Фізичні особи, які мають постійне місце проживання на території України, мають зазнач ... Читать дальше »

Просмотров: 477 | Добавил: Сентябрь | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

ГУ ДФС у Дніпропетровській області

 

Реєстрації в органі ДФС підлягають РРО, модифікації яких включені до Державного реєстру РРО, з урахуванням сфер їх застосування та за умови, що строк служби, установлений у технічній документації на РРО, не вичерпався, а також з урахуванням строків первинної реєстрації, установлених Державним реєстром РРО.

Для реєстрації РРО суб’єкт господарювання (або уповноважена ним особа) повинен звернутися до органу ДФС за основним місцем його обліку, як платника податків.

Суб’єкт господарювання (далі – СГ) також може зареєструвати РРО за місцезнаходженням своїх відокремлених підрозділів (філій, дочірніх підприємств), які розташовані на території іншої, ніж такий суб’єкт, територіальної громади.

Для реєстрації РРО СГ подає до органу ДФС:

- заяву про реєстрацію РРО за формою №1-РРО (далі – реєстраційна заява);

- копію документа, що п ... Читать дальше »

Просмотров: 383 | Добавил: Сентябрь | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

Относительно определения работающих пенсионеров Пенсионный фонд сообщил, что ст. 11 Закона об общеобязательном государственном пенсионном страховании определен круг лиц, подлежащих общеобязательному государственному пенсионному страхованию. В частности, это физические лица - предприниматели, в том числе избравшие особый способ налогообложения (единый налог, фиксированный сельскохозяйственный налог).

В соответствии со ст. 4 Закона о занятости населения к занятому населению относятся лица, в частности, обеспечивающие себя работой самостоятельно.

Согласно ч. 3 ст. 46 Закона о госрегистрации юридических лиц и физических лиц - предпринимателей, физическое лицо лишается статуса предпринимателя с даты внесения в Единый государственный реестр записи о государственной регистрации прекращения предпринимательской деятельности физического лица - предпринимателя. ... Читать дальше »

Просмотров: 373 | Добавил: Сентябрь | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві повідомляє, що платниками військового збору є особи, визначені пунктом 162.1 статті 162 розділу ІV ПКУ, зокрема фізична особа – резидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні.

Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені статтею 163 розділу ІV Податкового кодексу України. Об’єктом оподаткування резидента є, зокрема загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід (пункт 163.1 статті 163 розділу ІV Податкового кодексу України).

Нарахування, утримання та сплата (перерахування) збору до бюджету здійснюються у порядку, встановленому статтею 168 Податкового кодексу України.

Податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника, зобов’язаний утримувати збір із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку збору 1,5 відсотка (підпункт 168.1.1 пункту 168.1 статті 168 розділу ІV Податкового кодексу України).

Пі ... Читать дальше »

Просмотров: 380 | Добавил: Сентябрь | Дата: 27.05.2015 | Комментарии (0)

 

Фізична особа – підприємецьплатник єдиного податку прийняла рішення про припинення своєї господарської діяльності. Чи має така особа подавати до контролюючого органу заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування та з якого періоду вона не буде сплачувати єдиний податок?

Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до контролюючого органу заяву. Ця норма передбачена пп. 298.2.1 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу України.

Я ... Читать дальше »

Просмотров: 417 | Добавил: Сентябрь | Дата: 27.05.2015 | Комментарии (0)

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області

ГУ ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу платників, що з 01.06.2015 року звіт з ЄСВ необхідно здавати за новою формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 р. №435. У таблиці 1 звіту за формою №Д4 передбачені спеціальні поля для інформації про зниження ставки. Необхідно поставити відмітку про застосування понижувального коефіцієнта — «ТАК» або «НІ». У реквізиті «20» зазначається середньомісячна кількість застрахованих осіб за 2014 рік.

У рядках 2.1–2.4 таблиці 1 та їх розшифрованих складових має бути зазначена фактична сума нарахованого доходу, із якої стягують єдиний внесок, тобто в межах максимальної величини, але без доведення до розміру мінзарплати, а суми різниці між мінінімальною за ... Читать дальше »

Просмотров: 362 | Добавил: Сентябрь | Дата: 27.05.2015 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 122 123 »
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |