Вторник, 23.04.2024, 13:17
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2012 » Май » 17 » Налоговая согласилась с УКБС, что выписка банка является первичным документом
16:11
Налоговая согласилась с УКБС, что выписка банка является первичным документом
Вирішено ініційоване "Асоціацією Український Кредитно-Банківський Союз” питання щодо первинних документів, які підтверджують надані банками послуги з розрахунково-касового обслуговування (РКО). Розв’язання цієї проблеми є актуальним для кожної юридичної особи, кількість яких на обліку в податкових органах на початок 2012 року дорівнювала 1,2 млн.

Державна податкова служба України у відповідь на звернення УКБС повідомила, що належно оформлена виписка банку з рахунку клієнта є первинним документом, що усуне необхідність щомісячного оформлення банками та клієнтами Актів виконаних робіт для підтвердження витрат на послуги РКО.

Роз’ясненню ДПСУ передувало звернення експертів Асоціації до НБУ, Мінфіну, Держкомпідприємництва, які погодилися з УКБС щодо недоцільності ускладнення бухобліку підприємств.

Зазначені держоргани також зауважили, що виписка – це первинний документ, який підтверджує сплату клієнтами коштів за РКО та інші послуги банку, за умови зазначення у ній обов’язкових реквізитів, передбачених ЗУ "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” (далі-Закон), а також конкретної послуги банку та суми, яка за неї сплачена клієнтом.

"Врахувавши аргументи УКБС Державна податкова служба України визнала, що до первинних документів, які підтверджують витрати платників податків на оплату послуг РКО, можна віднести виписку банку з особового рахунку цього клієнта. Таким чином, виписка може бути документальною підставою для відображення відповідних операцій в бухобліку підприємств, – зазначила Генеральний директор Асоціації "Український Кредитно-Банківський Союз” Галина Оліфер. – Вирішення вказаного питання сприятиме скороченню неефективних витрат часу та матеріальних затрат як підприємств, так і банків (тільки на папір додатково витрачається понад 2,5 млн.грн. на рік). Внаслідок цього збільшиться прибуток суб’єктів господарювання, та, відповідно, надходження до Держбюджету України”.


По материалам: "Український Кредитно-Банківський Союз”
Просмотров: 505 | Добавил: Сентябрь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Май 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |