Пятница, 29.03.2024, 16:08
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Декабрь » 4 » Відображення фізичною особою – підприємцем, що перебуває на загальній системі оподаткування, повернення товару
19:12
Відображення фізичною особою – підприємцем, що перебуває на загальній системі оподаткування, повернення товару

Оподаткування доходів, отриманих фізичною особою – підприємцем на загальній системі оподаткування здійснюється відповідно до норм статті 177 Податкового кодексу України.

Фізичні особи – підприємці зобов’язані вести Книги обліку доходів та витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару.

У разі повернення товару, заповнення Книги можна здійснювати наступним чином.

У графі 3 з від’ємним знаком відображається сума коштів, яка підлягає виплаті покупцю за товар, що повертається. При цьому, для обліку товару, який повертається, у графі 5 доцільно одночасно відобразити його вартість за цінами придбання фізичною особою – підприємцем, а в графі 4 – реквізити документа, який підтверджує таке повернення (акт повернення товару, тощо)

Крім того, фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування застосовують реєстратори розрахункових операцій відповідно до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Разом з тим, реєстрація видачі коштів у разі повернення товару або скасування помилково проведеної через РРО суми розрахунку здійснюється шляхом реєстрації від’ємної суми тільки в разі забезпечення алгоритмом роботи РРО окремого накопичення у фіскальній пам’яті від’ємних сум розрахунків. Якщо РРО не забезпечує такого накопичення, то дозволяється реєструвати видачу коштів (скасування помилкової суми) за допомогою операції «службова видача». Забороняється реєструвати через РРО від’ємні суми з використанням операції «сторно».

Якщо сума коштів, виданих при поверненні товару чи рекомпенсації раніше оплаченої послуги, перевищує 100 гривень, то матеріально відповідальна особа господарської одиниці або особа, яка безпосередньо здійснює розрахунки, повинна скласти акт про видачу коштів. В акті необхідно зазначити:

  • дані документа, що встановлює особу покупця, який повертає товар (відмовляється від послуги);
  • відомості про товар (послугу);
  • суму виданих коштів;
  • номер, дату і час видачі розрахункового документа, який підтверджує купівлю товару (отримання послуги).

Акти про видачу коштів та акти про скасування помилково проведеної через РРО суми розрахунку зберігаються протягом 3 років.

Враховуючи вищевикладене, сума коштів, яка виплачується покупцю у разі повернення товару, відображається фізичною особою – підприємцем на загальній системі оподаткування у Книзі та проводиться через РРО.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві

Просмотров: 420 | Добавил: Сентябрь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Декабрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |