Пятница, 29.03.2024, 11:25
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Октябрь » 20
Підготовлено експертами Компанії «Дінай», http://www.dinai.com/

Автор: Ольга Шара

Столичні податківці надали деякі роз’яснення щодо податкового розрахунку за формою N 1ДФ (далі - ф. N 1ДФ):

1) у разі якщо нарахування та виплату суми відпускних було здійснено у I кварталі за період нарахувань II кварталу, то суму відпускних слід зараховувати до податкового періоду I кварталу, тобто до періоду, в якому проведено нарахування та виплату.

Хочемо відмітити, що це роз’яснення є спірним. Якщо звернутися до ЄБПЗ, то там викладено думку, аналогічну наведеній вище, а також протилежну – суми таких нарахувань слід відносити до відповідних податкових періодів, за які проводяться нарахування.

Скажемо так: перший варіант простіший та відповідає нормам Порядку N 1020 від 24.12.2010 р. щодо заповнення графи 3а. Але другий варіант більш логічний, і до нього схиляється значна кількість експертів. Аргументи такі:

- відповідно до пп. 169.4.1 ПКУ, якщо платник ... Читать дальше »
Просмотров: 456 | Добавил: Сентябрь | Дата: 20.10.2013 | Комментарии (0)


Платник податків у разі виявлення помилки у звітності за ЄСВ має право до закінчення терміну подання цього звіту повторно сформувати та подати звіт до органу Міндоходів за місцем взяття на облік.
Вірним вважається останній електронний або паперовий звіт, поданий відповідним підрозділом підприємства до закінчення термінів подання звітності, визначених Порядком формування та подання звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженим наказом Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 року № 454.
Стосовно терміну подання цього звіту, то роботодавці, які використовують працю найманих осіб на умовах трудового договору або на інших умовах, передбачених законодавством, зобов’язані формувати та подавати до територіальних органів Міндоходів звіт протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду.
Якщо останній день терміну подання звіту припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий ... Читать дальше »
Просмотров: 392 | Добавил: Сентябрь | Дата: 20.10.2013 | Комментарии (0)

Новости Газета Книги Консультации Интернет-конференции Копилка успешного опыта Справочник Важно знать! Реклама Полезные ссылки Обратная связь Форум
Получи номер бесплатно!
Рассылка новостей





Cправочник предпринимателя
Регистрация предпринимателей Выбор системы налогообложения Единый налог Общая система Наемные работники Бланки отчетности

Статьи партнеров





17.10.2013 Можно ли подавать отчетность по ЕСВ с помощью программного обеспечения «ДПС Захист звітності»




Специалисты Миндоходов объяснили, что с помощью программного обеспечения «ДПС Захист звітності» налогоплательщик имеет возможность подписывать и подавать налоговую отчетность в органы Миндоходов.
Предоставление же отчетов о суммах начисленного ЕСВ в органы Миндоходов с помощью программного обеспечения «ДПС Захист звітності» невозможно.




Просмотров: 418 | Добавил: Сентябрь | Дата: 20.10.2013 | Комментарии (0)


Конституционный Суд определил, что невыплата причитающейся заработной платы сотрудникам во время простоя производства, произошедшего не по их вине, является незаконной.
Соответствующее решение суда в четверг объявил глава КС Вячеслав Овчаренко, сообщают "Украинские новости".
В суд с конституционным представлением обратилась гражданка Людмила Присяжнюк с просьбой разъяснить некоторые положения законодательства о труде в части оплаты труда за время простоя, а также о сроках подачи иска о взыскании зарплаты.
Суд в своем решении пояснил, что термины "оплата труда" и "зарплата" равнозначны.
Суд указал, что перед руководителями предприятий, кроме непосредственной обязанности оплатить работу сотрудника, есть еще обязательства, касающиеся расходов, направленных на охрану труда или здоровье сотрудника или на обеспечение минимально надлежащего уровня его жизни даже во время простоя, то есть остановки работы.
Таким образом, под понятием "надлежащая оплата труда" необходимо ... Читать дальше »
Просмотров: 416 | Добавил: Сентябрь | Дата: 20.10.2013 | Комментарии (0)


Законом України від 08.07.2010 р. №2464 „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” введена норма обов’язкової сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВ) всіма суб’єктами господарювання. ЄСВ - єдиний платіж, який розподіляється між Фондами соціального та пенсійного забезпечення.
З 1 жовтня 2013 року адміністрування ЄСВ здійснює Міністерство доходів і зборів України.
Детальніше розповімо про порядок нарахування, сплати та подання звітності з ЄСВ.
ЄСВ справляється у вигляді нарахувань на фонд заробітної плати та проведення утримань із заробітної плати працюючих громадян. Платників ЄСВ умовно можна розділити на такі основні групи:
Роботодавці (юридичні особи, фізичні особи – підприємці та самозайняті особи, які використовують працю найманих працівників) – нараховують ЄСВ у відсотках до фонду заробітної плати відповідно до визначеного Фондом соціального страхування від нещасного в ... Читать дальше »
Просмотров: 417 | Добавил: Сентябрь | Дата: 20.10.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |