Четверг, 28.03.2024, 23:32
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Октябрь » 25

Подписан Закон, которым вводится судебный сбор по делам об административных правонарушениях
Президент підписав Закон від 19.09.2013 р. №590-VII, яким запроваджується судовий збір у справах про адміністративні правопорушення.
Так, при оскарженні постанов про адмінправопорушення слід сплатити судовий збір за ставкою 34,41 грн у разі ухвалення судом постанови про накладання адміністративного стягнення. Ці нововведення починають діяти для позовів, що подаються після 23.10.2013 р.
Значно зросли ставки судового збору за подання до суду деяких позовних заяв. Наприклад, удвічі збільшені ставки за подання позовних заяв на розірвання шлюбу та позовних заяв немайнового характеру при зверненні до місцевого суду.
У спорах з податковими органами ставки зросли більш відчутно: при оскарженні податкових повідомлень-рішень до кінця 2013 року тепер доведеться сплатити 2 % від оскаржуваної суми, але не меньше 1 720,50 грн та не більше 4 588 грн (раніше — ставка складала 1% від оскаржув ... Читать дальше »
Просмотров: 360 | Добавил: Сентябрь | Дата: 25.10.2013 | Комментарии (0)

Згідно з пп. 14.1.180 Податкового кодексу, підприємець, незалежно від обраної ним системи оподаткування, є податковим агентом щодо фізичних осіб, яким він виплачує дохід. А це означає обов'язок не лише нарахувати і сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб з такого доходу, а й відобразити його у податковому розрахунку за формою №1-ДФ.

Для того, щоб не нараховувати і не сплачувати до бюджету суму ПДФО за такими розрахунками з підприємцем на підставі пп. 165.1.36 Податкового кодексу, покупець-підприємець повинен взяти у продавця-підприємця копію витягу з Єдиного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, а також копію свідоцтва платника єдиного податку. При цьому слід перевірити, щоб у цих документах зазначався вид діяльності, за який виплачується такий дохід. Адже інакше доведеться нараховувати і сплачувати ПДФО до бюджету з доходу, отриманого за цивільно-правовим договором (купівлі-продажу).

Але у будь-якому разі нарахований та виплачений дохід потріб ... Читать дальше »
Просмотров: 429 | Добавил: Сентябрь | Дата: 25.10.2013 | Комментарии (0)

В данной статье мы кратко разберем несколько вопросов, возникающих у субъектов хозяйственной деятельности (предприятий и предпринимателей, далее — СХД), которые связаны с использованием доверенностей на получение ТМЦ, типовая форма № М-2.

Согласно Инструкции, утвержденной приказом Минфина от 16.05.1996 г. № 99, товарно-материальные ценности должны отпускаться покупателям или передаваться бесплатно только по доверенности получателей.

Юридическая природа этого документа становится понятной из статьей 237 и 244 Гражданского кодекса, где речь идет о представительстве – это правоотношения, в которых одна сторона (представитель) обязана или имеет право совершить сделку от имени другой стороны, которую она представляет. При этом представительство может осуществляться по доверенности.
Итак, какие вопросы, связанные с применением доверенностей, часто возникают на практике?

1. Должен ли частный предприниматель оформлять доверенность на получение товара, если товарно-м ... Читать дальше »
Просмотров: 447 | Добавил: Сентябрь | Дата: 25.10.2013 | Комментарии (0)

Останнім часом для більшості Платників податків актуальною є проблема із визнанням податківцями нікчемності правочинів та безтоварності операцій із відповідними податковими наслідками. Як показує практика, в тому числі судова, така тенденція в переважній більшості пов’язана із перевищенням податківцями своїх повноважень, тому при правильному побудуванні захисту, платники мають цілком законні підстави відстояти свою позицію.

Саме на найбільш застосованих податківцями методах та базових контраргументах і хочемо звернути увагу в даному інформаційному матеріалі.

1. Перемогу в неофіційному рейтингу одержали правочини, вчинені безпосередньо (або за ланцюгом) з контрагентом, який створює «податкову яму».

При оспорюванні таких дій податківців слід пам’ятати, що положення Податкового кодексу України (далі – ПКУ) не визначають поняття «нікчемного» або «фіктивного» правочину. Його норми лише підтверджують той факт, що відповідний правочин визнається недійсним в судовому по ... Читать дальше »
Просмотров: 484 | Добавил: Сентябрь | Дата: 25.10.2013 | Комментарии (0)

Миндоходов намерено взять под особый контроль предприятия, снижающие платежи по НДС. В июле ведомство утвердило Временный регламент "отработки плательщиков НДС", которые подают отрицательные декларации по этому налогу или могут снизить отчисления по нему. В его рамках фискалы уже начали проверки предприятий. Основная цель таких ревизий - заставить компании отказаться от налогового кредита и увеличить отчисления в бюджет.

Подопечные Александра Клименко не устают генерировать новые идеи, позволяющие увеличить собираемость налогов, что вполне объяснимо. По данным Миндоходов, в январе-августе доходы казны упали на 1,3% по сравнению с аналогичным периодом прошлого года. Поступления от налога на прибыль снизились на 1,1%, платежи по НДС - на 2,5%.

Чтобы остановить падение сборов по НДС, главное фискальное ведомство прописало для налоговиков четкий алгоритм действий по отношению к субъектам, сократившим уплату этого налога (утвержден приказом Миндоходов №282 от 18 июля).
< ... Читать дальше »
Просмотров: 422 | Добавил: Сентябрь | Дата: 25.10.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |