Пятница, 19.04.2024, 05:26
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Май » 15

В літній сезон для зберігання продуктів харчування в посиленому режимі працюють холодильники, охолоджувачі повітря, згідно чого відбувається перенавантаження електромережі, то що ж робити з касовим апаратом при відключенні електроенергії?
В разі відключення електроенергії касир повинен:
1. Підрахувати суму виручки на місці проведення розрахунків (у ящику РРО). Ця сума повинна збігатися з сумою виручки, отриманої за день, відбитої в контрольній стрічці.
2. Вказати на реєстраційній сторінці розрахункової книжки в графі «Почата» дату початку її використання (якщо є незавершена розрахункова книжка, то нову відкривати не потрібно).
3. Записати в корінці першої розрахункової квитанції з відміткою «службове внесення» суму готівки, що знаходиться в ящику РРО на момент відключення електроенергії. 4. Заповнити розділ 3 КУРО, графи 1 — 5: — в графі 1 відбивається номер першого на початок робочого дня фіскального чека; — в графі 2 вказується номер останнього фіскального чека, в ... Читать дальше »
Просмотров: 522 | Добавил: Сентябрь | Дата: 15.05.2013 | Комментарии (0)


З 28 квітня 2013 року набрав чинності Закон України від 4 квітня 2013 року № 184-VIІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо добровільної сплати єдиного внеску» (далі – Закон).
Законом врегульовано питання сплати єдиного внеску міжнародними організаціями, розташованими за межами України, за її працівників, які є громадянами України, що дає можливість реалізувати їх право на пенсійне страхування.
З цією метою Пенсійним фондом України укладатимуться з розташованими за межами України установами, організаціями (у тому числі міжнародними), угоди добровільної участі про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за громадян України, які в них працюють, що дасть можливість зараховувати до стажу, необхідного для призначення пенсії, відповідні періоди трудової діяльності.
Також на добровільну участь у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні шляхом сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхуванн ... Читать дальше »
Просмотров: 427 | Добавил: Сентябрь | Дата: 15.05.2013 | Комментарии (0)


Фізичні особи - підприємці, які здійснюють торговельну діяльність у пунктах продажу товарів на території ринку повинні придбавати торговий патент.
Під пунктами продажу товарів слід розуміти:
магазин, інша торговельна точка, що розташовані в окремому приміщенні, будівлі або їх частині, і мають торговельний зал для покупців або використовують для торгівлі його частину;
кіоск, палатка, інша мала архітектурна форма, яка розташована в окремому приміщенні, але не має вбудованого торговельного залу для покупців;
автомагазин, розвозка, інший вид пересувної торговельної мережі;
лоток, прилавок, інший вид торговельної точки у відведеному для торговельної діяльності місці, крім лотків і прилавків, що надаються в оренду суб’єктам господарювання - фізичним особам та розташовані в межах спеціалізованих підприємств сфери торгівлі - ринків усіх форм власності;
стаціонарна, малогабаритна і пересувна автозаправна станція, заправний пункт, який здійснює торгівлю нафтопродуктам ... Читать дальше »
Просмотров: 444 | Добавил: Сентябрь | Дата: 15.05.2013 | Комментарии (0)


Депутаты приняли закон, по которому контролировать защиту персональных данных будет омбудсмен. Также отменили госрегистрацию баз персональных данных.
Верховная Рада передала функции контроля за соблюдением законодательства о защите персональных данных уполномоченному по правам человека, а также отменила государственную регистрацию баз персональных данных.
За соответствующий проект закона №2836 в целом проголосовали 348 депутатов при минимально необходимых 226.
Рада внесла изменения в закон "О защите персональных данных" и в кодекс об административных правонарушениях.
Парламент определил, что омбудсмен, а также суды будут полномочными органами в этой сфере вместо Государственной службы защиты персональных данных.
Рада также определила, что к полномочиям омбудсмена в этой сфере относится проведение на основании обращений или по собственной инициативе плановых, внеплановых и контрольных проверок владельцев или распорядителей баз персональных данных в порядке, опред ... Читать дальше »
Просмотров: 497 | Добавил: Сентябрь | Дата: 15.05.2013 | Комментарии (0)


Зачасту під час збільшенні попиту на продукцію харчування (особливо в святкові дні) касири допускають деякі помилки. Які дії потрібно вчинити для недопущення штрафних санкцій, якщо чек вибитий помилково?
На сьогодні існують два способи відміни помилково проведеної суми:
1) реєстрація негативної суми. Цей варіант використовується, якщо РРО забезпечує окреме накопичення у фіскальній пам'яті негативних сум розрахунків. При цьому на помилково вибиту суму роздруковується фіскальний чек видачі засобів;
2) реєстрація видачі засобів за допомогою операції «службова видача». Даний варіант використовується, якщо РРО не забезпечує окреме накопичення у фіскальній пам'яті негативних сум розрахунків. Необхідність здійснення такої операції направлена на забезпечення відповідності сум готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, вказаною в денному звіті РРО (Z-звіті). В результаті виконання цієї операції касир виробляє відміну помилково проведеної суми розрахунків, тоб ... Читать дальше »
Просмотров: 531 | Добавил: Сентябрь | Дата: 15.05.2013 | Комментарии (0)

ГУ Міндоходів України у м. Києві повідомляє, що форма податкової накладної та порядок її заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 01.11.2011 року № 1379.

Одним з обов'язкових реквізитів податкової накладної, відповідно до ст. 201 Податкового кодексу України, є повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник ПДВ, - продавця товарів/послуг.

Враховуючи вимоги щодо написання найменування юридичної особи або її відокремленого підрозділу, що затверджені наказом Мінюсту України від 05.03.2012 р. № 368/5, в реєстраційній картці та в позиції установчих документів "Найменування юридичної особи" при написанні найменування обов'язково використовуються великі літери. Проте по тексту документа та на титульній сторінці найменування може бути написано великими та малими літерами. Тобто, найменування юридичної особи, написане великими літерами, є тотожнім найме ... Читать дальше »
Просмотров: 484 | Добавил: Сентябрь | Дата: 15.05.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Май 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |