Четверг, 28.03.2024, 14:58
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Май » 30

Якщо суб`єкт господарювання бажає припинити діяльність, що підлягає патентуванню, йому необхідно повідомити про це відповідний територіальний орган Міністерства доходів і зборів України. Зробити це необхідно письмово до 15 числа місяця, що передує звітному.
Тобто, останнім днем подання письмового повідомлення про припинення такої діяльності є 14 число місяця, що передує звітному.
Нагадуємо, що юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які надають побутові послуги, реалізують товари у пунктах продажу, здійснюють торгівлю валютними цінностями та діяльність у сфері розваг, зобов’язані сплачувати збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності. З метою здійснення такої діяльності суб’єкт господарювання повинен придбати торговий патент шляхом подання заявки до органу Міндоходів за місцем сплати збору.
Порядок та строки сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності визначено ст. 267 Розділу XII Податкового кодексу України. Інформаційно-ко ... Читать дальше »
Просмотров: 595 | Добавил: Сентябрь | Дата: 30.05.2013 | Комментарии (0)


В связи с активной общественной дискуссией по поводу налогообложения денежных переводов из-за границы, Миндоходов сообщило, что норма о признании объектом налогообложения таких средств содержится в украинском законодательстве уже более 10 лет: такое правило было предусмотрено изначально Законом об НДФЛ (п. 9.9) от 22.05.2003 г., а затем уже - НКУ (п. 170.11).
Ажиотаж вокруг этого вопроса начался неделю назад после опубликования на сайте налогового ведомства информации о том, что средства, перечисленные из-за пределов Украины на текущие или карточные счета граждан, считаются иностранными доходами, которые следует задекларировать и уплатить с них НДФЛ по ставкам 15 и 17 % в зависимости от суммы перевода.
Налоговики утверждают, что граждане Украины, которые в 2012 году получали переводы из-за границы, должны были включить такие доходы в состав общего годового налогооблагаемого дохода и до 01.05.2013 г. подать декларацию.
Следует отметить, что действующий порядок обложения ... Читать дальше »
Просмотров: 400 | Добавил: Сентябрь | Дата: 30.05.2013 | Комментарии (0)


С первого августа оценщики должны будут получать сертификат. Эксперты опасаются значительного роста цен на их услуги.
Тем, кто желает продать, купить, обменять или подарить недвижимость либо земельный участок, эксперты советуют сделать это до 1 августа — с этой даты начинают действовать новые правила оценки такого имущества. Как разъяснил нам председатель Украинского общества оценщиков Алексей Амфитеатров, Кабмин принял постановление №231 и обязал всех, кто занимается оценочной деятельностью, получить специальный сертификат на право оценивания недвижимости для ее налогообложения при совершении сделок. Без сертификата оценщика его выводы будут считаться недействительными, и нотариус откажет сторонам в заверении сделки.
В правительстве считают, что введение единой методики оценки (по формуле. — Авт.) поможет избежать занижения цены объекта, ведь именно с нее платятся налоги при смене владельца. Получить такой сертификат можно будет в 22 вузах, где есть такая специальность, ку ... Читать дальше »
Просмотров: 479 | Добавил: Сентябрь | Дата: 30.05.2013 | Комментарии (0)


Італія, Китай, Німеччина, Японія і Великобританія - саме з цих країн в Україну найчастіше спрямовуються посилки, які проходять через Дніпропетровський митний пост «Дніпропетровськ - річпорт» Головного управління Міндоходів в Дніпропетровській області. Тільки за минулий рік співробітники Міністерства доходів і зборів Дніпропетровської області оформили 40 тон різних вантажів. При цьому 27 тонн отримано з-за кордону, 13 тонн експортовано за межі України. В більшості посилки з Дніпропетровської області направлялися в Німеччину, Ізраїль, США, Італію, Бельгію, Вірменію і Азербайджан.
Про це на брифінгу для журналістів розповів заступник начальника митного посту «Дніпропетровськ - річпорт» Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області Сергій Мартинов. На прикладі отримання посилки через експрес пошту, співробітники Міндоходів розповіли деякі нескладні правила оформлення посилок які надійшли з-за кордону. На сьогодні експрес - пошта не самий дешевий, але найшвидший спосіб ... Читать дальше »
Просмотров: 476 | Добавил: Сентябрь | Дата: 30.05.2013 | Комментарии (0)

Підприємець перераховує зі свого розрахункового рахунку кошти на картку громадянину (не підприємцю). Перерахування не пов?язано з веденням підприємницької діяльності. Чи потрібно утримувати з цієї суми податок на доходи фізичних осіб та відображати в ф.№1ДФ?
З урахуванням пп.4.1.180 Податкового кодексу України (зі змінами та доповненнями) та п.1.2 Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку №1020 від 24.12.10 форму №1 ДФ подають:
-юридичні особи (їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи);
-самозайняті особи (підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність);
-представництва нерезидентів.
Відповідно до ст. 163 розділу IV Податкового кодексу України об’єктом оподаткування резидента є:
-загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід;
-доходи з джерелами їх походження в Україні, які остаточно оподатковуют ... Читать дальше »
Просмотров: 548 | Добавил: Сентябрь | Дата: 30.05.2013 | Комментарии (0)

Я – приватний підприємець, платник єдиного податку. Мій найманний працівник йде в декретну відпустку. Як сплачувати єдиний соціальний внесок у даному випадку?

Відповідно до п. 1 ст. 7 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування” від 08.07.10 р. № 2464-VI єдиний внесок нараховується на суму нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами. Оскільки працівник, який перебуває в декретній відпустці, зазвичай не отримує зарплатних виплат або виплат за цивільно-правовими договорами, то база для нарахування єдиного внеску відсутня. Тобто в цьому випадку єдиний внесок не нараховують і не сплачують.

Прес-служба Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області


По материа ... Читать дальше »
Просмотров: 765 | Добавил: Сентябрь | Дата: 30.05.2013 | Комментарии (0)

Здравствуйте. Я ФОП на загальній системі оподаткування. Під час занесення товарів у пам’ять касового апарату я помилково вибила фіскальний чек. Тобто касовий апарат фактично зареєстрував продаж товару. Що тепер робити? Як виправити помилку? Дякую.

На превеликий жаль, такі ситуації трапляються дуже і дуже часто, але на щастя, виправлення таких помилок прямо передбачено нормативно-правовими актами, які регулюються порядок реєстрації та використання реєстраторів розрахункових операцій.

Так у пункті 4.7 «Порядку реєстрації, опломбування та застосування реєстраторів розрахункових операцій за товари (послуги)» від 01.12.2000р. №614 зазначено, що скасування помилково проведеної через РРО суми здійснюється наступними шляхами:

- реєстрація від’ємної суми у разі забезпечення алгоритмом роботи РРО окремого накопичення у фіскальній пам’яті від’ємних сум розрахунків;

- скасування помилково проведеної суми шляхом здійснення операції «службова видача», якщо алгоритм РР ... Читать дальше »
Просмотров: 829 | Добавил: Сентябрь | Дата: 30.05.2013 | Комментарии (0)

Ухвала Одеського апеляційного адміністративного суду від 02.04.2013 №2а-5141/12/1470

Податкове законодавство України не містить норм, які б ставили у залежність право платника податку на формування податкового кредиту від можливих порушень податкової дисципліни з боку його контрагентів або зобов’язували платників податків контролювати дотримання своїми контрагентами норм законодавства. Такого висновку дійшов суд апеляційної інстанції, розглядаючи справу про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Тому можливі порушення контрагентами платника податків податкової дисципліни, у т. ч. недекларування своїх зобов’язань або несплата податку до бюджету, не є підставою для позбавлення платника податків права на податковий кредит з ПДВ за операціями з такими контрагентами.

Встановлені податковим органом будь-які факти незаконної діяльності контрагента платника податків повинні оцінюватися судом з урахуванням можливої обізнаності платника про ... Читать дальше »
Просмотров: 411 | Добавил: Сентябрь | Дата: 30.05.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Май 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |