Пятница, 26.04.2024, 15:30
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Июнь » 13

Cуб’єкт господарювання чи самозайнята особа, які нараховують (виплачують) фізичній особі – підприємцю дохід від здійснення нею підприємницької діяльності, не завжди утримують податок на доходи у джерела виплати.
А саме, податок не утримується під час нарахування фізичній особі–підприємцю доходу від здійснення нею підприємницької діяльності, якщо цією особою надано юридичним особам та фізичним особам - підприємцям, з якими має господарські відносини, копію документа, що підтверджує її державну реєстрацію як СПД. Таким документом може бути витяг або виписка з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб–підприємців.
Водночас, це положення не застосовується в разі нарахування (виплати) доходу за виконання певної роботи чи надання послуги згідно з цивільно-правовим договором. Зокрема, якщо буде встановлено, що відносини за таким договором фактично є трудовими, а сторони договору можуть бути прирівняні до працівника чи роботодавця відповідно до підпунктів 14.1.195 та 14 ... Читать дальше »
Просмотров: 400 | Добавил: Сентябрь | Дата: 13.06.2013 | Комментарии (0)


Відтепер одинокі батьки мають однакові з одинокими матерями права. Про це повідомив директор департаменту сім’ї та дітей Міністерства соціальної політики України Руслан Колбаса. За його словами, відповідні норми передбачені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівності прав одиноких матерів та одиноких батьків», що набув чинності.
«Відтепер одинокі батьки отримали право так само, як і одинокі матері, звертатися до суду, якщо їм відмовили у прийнятті на роботу. Тобто у разі, якщо наявність у такого батька дитини віком до 14 років є єдиною пересторогою у керівництва, через яку претендента не взяли на посаду, це рішення він може оскаржити в суді», - сказав він.
Крім того, за словами Руслана Колбаси, одинокі батьки також отримали право на першочергове одержання житла. «Якщо раніше тільки одинокі матері мали змогу ставати на чергу для забезпечення житлом, то тепер це можуть зробити і батьки. І це абсолютно справедливо, оскільк ... Читать дальше »
Просмотров: 422 | Добавил: Сентябрь | Дата: 13.06.2013 | Комментарии (0)

Такое право Центр получил на основании приказа Минюста от 24.04.2013 года, № 781/5 «О выдаче центру сертификации ключей Государственной казначейской службы Украины свидетельства об аккредитации центра сертификации ключей», свидетельства об аккредитации от 24.04.2013 года Серия А № 15.

Центр сертификации ключей Государственной казначейской службы Украины прошел процедуру государственной аккредитации и получил статус аккредитованного центра сертификации ключей (ЦСК ГКСУ) и получил право обслуживать усиленные сертификаты открытых ключей.

Центр сертификации ключей начинает предоставление услуг электронной цифровой подписи клиентам ГКСУ на безвозмездной основе. Получить такие услуги можно в отделе обслуживания аккредитованного центра сертификации ключей Департамента информационных технологий, корпоративной телекоммуникации и информации ГКСУ и обособленных пунктах регистрации на базе территориальных органов ГКСУ.


По материалам: Судебно-юридическая газета
Просмотров: 372 | Добавил: Сентябрь | Дата: 13.06.2013 | Комментарии (0)

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності
Лист
"Щодо обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням"
від 23.05.2013 N 04-29-1326

Розглядаючи порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності повідомив, що для розрахунку середньоденної заробітної плати при визначенні розміру допомоги по тимчасовій непрацездатності у випадках, визначених п. 10 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, необхідно місячну тарифну ставку (посадовий оклад) розділити на середньомісячну кількість робочих днів (годин), установлену на підприємстві.

У цьому випадку середньоміся ... Читать дальше »
Просмотров: 330 | Добавил: Сентябрь | Дата: 13.06.2013 | Комментарии (0)

Предприятие экспедитор заключило договор – заявку на транспортные перевозки с предприятием – перевозчиком. В заявке указан маршрут движения, названия предприятий грузоотправителя и грузополучателя, а также ФИО водителя.

Перевозчик предоставил экспедитору акт выполненных работ и ТТН (ксерокопию с печатью грузоотправителя и грузополучателя, заверенную «мокрой» печатью и подписью перевозчика). Можно ли на основании этих документов экспедитору подтвердить свои расходы в налоговом учете? Правильно ли оформлена ТТН? Обязательно ли в данном случае иметь договор поручения? На эти вопросы ответит «БУХГАЛТЕР & ЗАКОН».

Договор транспортного экспедирования и договор о перевозке грузов – разные договоры


В соответствии со ст. 929 ГКУ и ст. 9 Закона № 1955 по договору транспортного экспедирования одна сторона (экспедитор) обязуется за плату и за счет второй стороны (клиента) выполнить или организовать выполнение определенных договором услуг, связанных с перевозкой груз ... Читать дальше »
Просмотров: 713 | Добавил: Сентябрь | Дата: 13.06.2013 | Комментарии (0)

Незабаром обов’язковим реквізитом податкової накладної стануть номер і дата митної декларації, якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України.

Ця зміна вступить в дію з 1 липня поточного року, коли набуде чинності пп. «ї» п.201.1 Податкового кодексу.

Нагадаємо, що відповідно до положень Податкового кодексу України обов’язковими реквізитами податкової накладної є наступні реквізити:

- порядковий номер податкової накладної;

- дата виписування податкової накладної;

- повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - продавця товарів/послуг;

- податковий номер платника податку (продавця та покупця);

- місцезнаходження юридичної особи - продавця або податкова адреса фізичної особи - продавця, зареєстрованої як платник податку;

- повна або скорочена назва, зазначен ... Читать дальше »
Просмотров: 504 | Добавил: Сентябрь | Дата: 13.06.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |