Суббота, 20.04.2024, 12:02
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Июнь » 07
Ухвала ВАСУ від 25.02.2013 №К-42575/10

Непроставлення прочерків у незаповнених рядках податкових декларацій з податку на прибуток підприємства та податку на додану вартість не є підставою для їх неприйняття податковим органом. Такого висновку дійшов ВАСУ, керуючись нормами чинного законодавства.

Отримана контролюючим органом від платника податків податкова декларація, заповнена всупереч встановлених законодавством правил, може бути не визнана таким контролюючим органом як податкова декларація, тільки якщо в ній не зазначено обов’язкових реквізитів, її не підписано відповідними посадовими особами та не скріплено печаткою платника податків.

Тобто перелік підстав невизнання податкової звітності платника податків є вичерпним, серед яких немає такої підстави, як «відсутність прочерків у рядках», на які посилається податкова інспекція.

Крім цього, ВАСУ відзначив, що відсутність прочерків у рядках поданих платником податків декларацій не впливає на зазначені у ... Читать дальше »
Просмотров: 520 | Добавил: Сентябрь | Дата: 07.06.2013 | Комментарии (0)

Автор: Тарас Шарий

Питання змішаного (рукописом і друкуванням) заповнення податкової накладної (далі – ПН) піднімалося бухгалтерською спільнотою не один раз. Багато незалежних експертів з питань оподаткування переконують, що такий спосіб заповнення ПН не має вплинути на формування податкового кредиту у покупця. Але що скаже з цього питання податкова, і чи підтримають її суди? Про це ви дізнаєтеся з нашого матеріалу.

Для початку зазирнемо до Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну N 1379 від 01.11.2011 р. Згідно з його п. 2, ПН заповнюється державною мовою за встановленою формою шляхом:

- або видруковування такої форми з подальшим заповненням її розбірливим почерком ручкою з чорнилом (пастою) синього або чорного кольору без підчисток і виправлень тексту та цифрових даних;

- або заповнення її в електронному вигляді з подальшим видруковуванням. Друкована податкова накладна може бути як з клітинками, так і без них.

Як б ... Читать дальше »
Просмотров: 446 | Добавил: Сентябрь | Дата: 07.06.2013 | Комментарии (0)

Міністерство доходів і зборів України
Лист
"Про розгляд звернення"
від 27.04.2013 N 1700/6/99-99-18-06-05-15

Розглядаючи порядок подання податкової звітності засобами телекомунікаційного зв'язку Міндоходів зазначило, що створення податкового документа в електронному вигляді здійснюється відповідно до затвердженого формату (стандарту) за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення з обов'язковим накладанням електронного цифрового підпису посадових осіб платника податків.

Крім цього, роз'яснено, що обов'язковість подання податкової звітності до органу державної податкової служби виключно в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, запроваджено тільки для платників податків, що належать до великих та середніх підприємств.

Усі інші платники можуть надсилати звітність в електронній формі за власним бажанням.


По материалам: ЛИГА:ЗАКОН
Просмотров: 434 | Добавил: Сентябрь | Дата: 07.06.2013 | Комментарии (0)

Платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Інформація про період щорічної відпустки і терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності подається за заявою у довільній формі. Окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки і терміну втрати працездатності нормами ПКУ для таких платників не передбачено.

Тому, з метою уникнення порушення терміну щодо сплати авансових платежів рекомендується заяву щодо періоду щорічної відпустки подавати до територіального органу Міндоходів до початку відпустки. А заяву щодо терміну втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності доцільно подавати одразу після закінчення лікарняного.
... Читать дальше »
Просмотров: 438 | Добавил: Сентябрь | Дата: 07.06.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |