Пятница, 19.04.2024, 07:44
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Июнь » 11

Приказом от 07.05.2013 г. № 283 Мининфраструктуры утвердило Положение о порядке выдачи удостоверения судоводителя малого/маломерного судна.
Положение определяет общий порядок выдачи удостоверений судоводителей малых / маломерных судов, которые осуществляют плавание на внутренних водных путях Украины (далее - ВВП), согласно проведенной подготовки и по результатам проверки (оценки) знаний судоводителей малых / маломерных судов (далее - ММС).
Малое / маломерное судно - самоходное судно с главным двигателем мощностью менее 75 л.с. (55 кВт) и несамоходное судно и парусное судно валовой вместимостью менее 80 регистровых тонн (или единиц), а также моторное судно независимо от мощности двигателей, но валовой вместимостью не более 10 регистровых тонн (или единиц).
Различают такие типы ММС:
- парусное судно;
- водный мотоцикл (гидроцикл);
- моторное судно;
- прогулочное судно.
Действие Положения не распространяется на лиц, которые управляют:
- судами, плав ... Читать дальше »
Просмотров: 307 | Добавил: Сентябрь | Дата: 11.06.2013 | Комментарии (0)

Спросите любого бухгалтера, какие документы требуется ему предоставить при оплате за товары/услуги в пользу частного предпринимателя. Спорю на деньги, что он озвучит Вам необходимость предъявить копии свидетельства о регистрации предпринимателя и свидетельства плательщика единого налога с указанием видов деятельности контрагента. Особо осторожные потребуют также копию платежки об уплате единого налога или извлечение из единого госреестра о том, что предприниматель имярек и вправду является хозяйствующим субъектом. И все зачем? Чтобы инспектору налоговой службы при проверке не вздумалось начислить налог Вам с доходов физлиц с этой суммы. А ведь эти деньги - по сути своей - выручка предпринимателя. И обязанность уплаты налога с выручки – дело самого предпринимателя.

Предприятие, оплатившее за товар или услуги предпринимателю-«единщику», на мой взгляд, не обязано хранить никаких копий его документации и даже не обязано проверять его КВЭДы на предмет соответствия назначению платежа ... Читать дальше »
Просмотров: 565 | Добавил: Сентябрь | Дата: 11.06.2013 | Комментарии (0)

Постанова ВАСУ від 13.05.2013 №К-29990/10

Відповідальність за порушення строків зарахування податків, зборів (обов’язкових платежів) до бюджетів або державних цільових фондів, встановлених законодавством, з вини банку покладається на такий банк, постановив ВАСУ.

За таких обставин платник податків звільняється від відповідальності за неперерахування чи несвоєчасне перерахування обов’язкових платежів до бюджету, включаючи пеню або штрафні санкції.

Тому висновки судів попередніх інстанцій про недостатність у платника коштів на банківському рахунку та втрату ним права розпоряджатися цими коштами є безпідставними. Оскільки встановлені судами обставини свідчать про наявність на банківському рахунку достатніх належних платнику податків коштів для списання у рахунок погашення податкових зобов’язань і про неперерахування їх банком з причин заблокування через запровадження НБУ мораторію для відновлення фінансового стану цього банку, тобто з причин, які не стосуються фінан ... Читать дальше »
Просмотров: 448 | Добавил: Сентябрь | Дата: 11.06.2013 | Комментарии (0)

Підготовлено експертами Компанії «Дінай», http://www.dinai.com/

Автор: Тарас Шарий

Президент повернув з підписом Закон, який вже викликав шквал емоцій в суспільстві. Однак зізнаємося, доля цього документа була вирішена ще 18 грудня 2012 року, коли у Верховній раді було зареєстровано законопроект за N 1117. Спитаєте чому? Тому, що його ініціатором був М.Я. Азаров, творіння якого рухаються в кабінетах ВРУ, як і його автомобільний кортеж на дорогах: без перешкод, за своїми правилами, без будь-яких обмежень...

Тепер безпосередньо щодо коментованого документа. Серед найважливіших змін:

1) допомога у зв’язку з вагітністю та пологами обкладатиметься єдиним соцвнеском. Роботодавці будуть змушені проводити нарахування на декретні за ставкою 33,2%, а за рахунок матусь бюджет отримає 2% їх кровних і таких потрібних, особливо в цей період, грошей;

2) до пенсійного страхового стажу включатиметься час перебування у відпустці по вагітності та пологах.

П ... Читать дальше »
Просмотров: 391 | Добавил: Сентябрь | Дата: 11.06.2013 | Комментарии (0)

Рішення НКЦПФР від 14.05.2013 №822

Затверджено новий Порядок збільшення (зменшення) статутного капіталу публічного або приватного акціонерного товариства. Він визначає права та обов’язки акціонерних товариств у разі збільшення або зменшення статутного капіталу, джерела, шляхи та порядок його збільшення, залучення додаткового капіталу, а також можливість зменшення статутного капіталу акціонерного товариства, передбачає розширення функцій загальних зборів тощо.

Попереднє рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 30.08.2011 №1181 визнано таким, що втратило чинність.

Важливим нововведенням є можливість оформлення проспекту емісії акцій і за закритого (приватного) розміщення акцій. Раніше така операція була доступною тільки для підприємств, акції яких розміщені у відкритій, тобто публічній формі.

Рішення набере чинності з дня його офіційного опублікування.


По материалам: Головбух24
Просмотров: 465 | Добавил: Сентябрь | Дата: 11.06.2013 | Комментарии (0)

Як формується податковий кредит при імпорті товару?

Як відомо, при імпорті в Україну товару податкові зобов’язання з ПДВ розраховуються виходячи з його митної вартості. При цьому, зазвичай, митна вартість перевищує фактурну, а в деяких випадках навіть дуже суттєво.

У зв’язку з цим на практиці виникає питання, яку суму ПДВ підприємство має право включити до складу податкового кредиту:

– суму, яка розрахована з митної вартості та фактично сплачена митному органу;

– лише частину сплаченої суми ПДВ, яка відповідає фактурній вартості товару?

Проблема, як завжди, пов’язана з не зовсім чіткими формулюваннями положень ПКУ.

Так, порядок визначення бази оподаткування для товарів, які ввозяться на митну територію України, встановлено ст. 190 ПКУ. Відповідно до п. 190.1 ПКУ базою оподаткування для товарів, що ввозяться на митну територію України, є договірна (контрактна) вартість, але не нижче митної вартості цих товарів, визначеної відповідно до р. ... Читать дальше »
Просмотров: 674 | Добавил: Сентябрь | Дата: 11.06.2013 | Комментарии (0)

Відрядження працівників та особливості їх оформлення на підприємствах


Службовим відрядженням вважається поїздка працівника за розпорядженням керівника підприємства (установи та організації) на певний строк до іншого населеного пункту для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи (за наявності документів, що підтверджують зв'язок службового відрядження з основною діяльністю підприємства).

Документами, що підтверджують зв'язок відрядження з основною діяльністю підприємства, є, зокрема (але не виключно): запрошення сторони, що приймає і діяльність якої збігається з діяльністю підприємства, що направляє у відрядження; укладений договір чи контракт; інші документи, які встановлюють або засвідчують бажання встановити цивільно-правові відносини; документи, що засвідчують участь відрядженої особи в переговорах, конференціях або симпозіумах, інших заходах, які проводяться за тематикою, що збігається з діяльністю підприємства, яке відряджає працівника. ... Читать дальше »
Просмотров: 637 | Добавил: Сентябрь | Дата: 11.06.2013 | Комментарии (0)

С целью уведомления о применении языков при составлении первичных документов Минфин в письме от 05.04.2013 г. № 31-08410-07-27/10841 отметил, что ч. 1 ст. 4 Закона «Об основах государственной языковой политики» (далее - Закон) закреплено, что основы государственной языковой политики определяются Конституцией Украины, а порядок применения языков в Украине - исключительно данным Законом, из норм которого должны исходить другие правовые акты, устанавливающие особенности использования языков в разных сферах общественной жизни.

В соответствии со ст. 6 Закона государственным языком Украины является украинский язык, который обязательно применяется на всей территории Украины при осуществлении полномочий органами законодательной, исполнительной и судебной власти, в международных договорах, в учебном процессе в учебных заведениях в пределах и порядке, определенных данным Законом.

В свою очередь, ч. 7 ст. 7 Закона установлено, что в пределах территории, на которой распространен ре ... Читать дальше »
Просмотров: 414 | Добавил: Сентябрь | Дата: 11.06.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |