Вторник, 19.03.2024, 11:49
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Февраль » 25
До обов’язкових реквізитів податкової звітності належать зокрема підписи платника податку або уповноваженої особи, які засвідчені печаткою.

Податкова декларація повинна бути підписана:

- фізичною особою - платником податків або його законним представником;

- особою, відповідальною за ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації згідно із договором про спільну діяльність або угодою про розподіл продукції;

- керівником платника податків або уповноваженою особою, а також особою, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації до органу державної податкової служби.

У разі ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації безпосередньо керівником платника податку податкова декларація підписується таким керівником.

Якщо податкова декларація подається податковими агентами – юридичними особами, її підписує керівник агента та особа, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку ... Читать дальше »
Просмотров: 463 | Добавил: Сентябрь | Дата: 25.02.2013 | Комментарии (0)

Конец прошлого года наряду с прочими многочисленными новациями ознаменовался изменением сроков уплаты ЕСВ частными предпринимателями. Также, Законом о госбюджете на 2013 год были установлены новые величины минимальной зарплаты, от которых, как известно, зависит сумма социального взноса, уплачиваемая ЧП-единщиками за себя. Посему, не лишним будет вспомнить: когда и сколько нужно платить ЕСВ предпринимателям в 2013-м году?

1. Когда

Законом о ЕСВ (от 08.07.2010 г. № 2464-VI) в действующей редакции предусмотрено, что частные предприниматели на упрощенной системе налогообложения уплачивают ЕСВ за себя поквартально до 20 числа месяца, следующего за тем кварталом, за который платится взнос (ч. 8 ст. 9 Закона № 2464).

Кроме того, согласно п.п. 4.6.2 Инструкции, утвержденной постановлением правления ПФУ от 27.09.2010 г. № 21-5 (в редакции постановления ПФУ от 19.12.2012 г. № 25-1), единщик может ежемесячно до 20 числа перечислять авансовые платежи. Однако, теперь это – д ... Читать дальше »
Просмотров: 1364 | Добавил: Сентябрь | Дата: 25.02.2013 | Комментарии (0)


Вчера бизнес и власть на открытом заседании Координационного совета по вопросам развития малого и среднего предпринимательства обсудили новую модель работы внутренней торговли. Это уже второй раз они собираются вместе, чтобы прийти к общему знаменателю. Аргументы у каждого свои. Власть уверяет: предложенный правительством законопроект "О внутренней торговле" поможет навести порядок на рынках и в интернет-торговле. Бизнес же утверждает: заложенные в документе подходы к порядку не приведут, а вот монополизации рынка торговли и вытеснения мелких предпринимателей - не избежать.
Замечаний к проекту у предпринимателей несколько.
Во-первых, рассказывает "Дню" председатель ассоциации "Союз защиты предпринимателей" Сергей Доротич, предложенный документ путает бизнес неопределенными понятиями и несовершенством отдельных норм, противоречащих Налоговому кодексу Украины. Следовательно, этот "набор" дает возможности контролирующим органам на свое усмотрение трактовать закон и как следств ... Читать дальше »
Просмотров: 444 | Добавил: Сентябрь | Дата: 25.02.2013 | Комментарии (0)


Міністерство доходів і зборів України пропонує громадянам безкоштовно отримувати інформацію про зміни в податковому законодавстві. Так, для цього необхідно направити електронний лист на електронну адресу idd@sts.gov.ua Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript з атрибутами: поле ТЕМА – 6011.
У відомстві переконані, що такий сервіс буде корисний, в першу чергу, тим громадянам, які не мають часу займатися самостійним пошуком змін у законодавстві або ж відвідувати спеціалізовані заходи роз’яснювального характеру, які проводяться податковою службою.
Крім того, якщо платник податків бажає отримати консультацію стосовно конкретних моментів законодавства, йому слід надіслати своє запитання на електронну адресу idd@sts.gov.ua Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript . З метою прискорення надання відповіді, переконливо просимо Вас чітко формулювати запитання та ОБОВ’ЯЗКОВО за ... Читать дальше »
Просмотров: 455 | Добавил: Сентябрь | Дата: 25.02.2013 | Комментарии (0)


Украина 30 марта перейдет на «летнее время», пишет Униан.
Об этом сообщил премьер-министр Украины Николай Азаров в ходе общения с пользователями Фейсбук.
«Мы, как обычно, 30 марта перейдем на летнее время», — сказал Азаров.
Он считает, что необходимо по максимуму использовать светлое время суток и экономить энергоресурсы.
Ранее Азаров заявлял, что решение об отказе перехода на «летнее» и «зимнее» время необходимо принимать лишь после детального изучения мнения населения и последствий для отраслей экономики, на которых может отразиться такой шаг.
Министерство экономического развития и торговли подготовило законопроект, согласно которому предлагается ввести время второго часового пояса (киевское время) без ежегодного перехода на «летнее» время. Проектом закона на территории Украины вводится время второго часового пояса (киевское время) без ежегодного перевода часовой стрелки. Установление такого порядка исчисления времени направлено на «обеспечение улучшения состо ... Читать дальше »
Просмотров: 477 | Добавил: Сентябрь | Дата: 25.02.2013 | Комментарии (0)


Нещодавно ДПС України провела «гарячу» телефонну лінію на тему застосування спрощеної системи оподаткування фізичними особами — підприємцями за участю начальника відділу оподаткування самозайнятих осіб Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС України Тетяни Федченко.
Пропонуємо вашій увазі відповіді на запитання, поставлені під час телефонної лінії.
Сплата єдиного податку у разі припинення господарської діяльності

1. Чи потрібно підприємцю — платнику єдиного податку при прийнятті рішення про припинення господарської діяльності подавати заяву про відмову від застосування спрощеної системи оподаткування та з якого періоду він не сплачує єдиний податок?
Відповідно до пп. 298.2.1 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу України (далі — Податковий кодекс) для відмови від застосування спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до органу ДПС заяву.
До заяви включа ... Читать дальше »
Просмотров: 745 | Добавил: Сентябрь | Дата: 25.02.2013 | Комментарии (0)


З 1 січня 2013 року для суб’єктів господарювання, які використовують РРО, змінено порядок подання звітності. Замість подання звітів на паперових носіях один раз на місяць, інформація про використання РРО має подаватись до органів податкової служби через Інтернет.
На сьогодні у Києві використовується майже 35 тисяч касових апаратів: юридичними особами, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зареєстровано близько 31,5 тисяч РРО; ще майже 3,4 тисяч РРО – приватними підприємцями. Наразі лише незначна частина столичних підприємств привела у відповідність новим вимогам касові апарати.
Державна податкова служба у м. Києві попереджає, що відповідальність за неподання звітності про використання РРО в електронному вигляді настає з 1 липня 2013 року.
Нагадаємо, для суб’єктів господарювання існують два шляхи для виконання вимог законодавства: шляхом придбання нової касової техніки, або шляхом доопрацювання існуючої касової техніки – приєднанн ... Читать дальше »
Просмотров: 466 | Добавил: Сентябрь | Дата: 25.02.2013 | Комментарии (0)


Где содержатся требования к модемов для передачи данных об использовании РРО?
Відповідь: Вимоги щодо створення контрольної стрічки в електронній формі в РРО та модемів для передачі даних та порядок передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО дротяними або бездротовими каналами зв'язку органам державної податкової служби затверджені відповідним наказом Міністерства фінансів України від 08.10.2012 року №1057.
Так, суб'єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольні стрічки в електронній формі, або електронні контрольно-касові реєстратори, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, повинні забезпечити передачу до сервера обробки інформації електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці у пам'яті РРО або в пам'яті модемів, які до них приєднані.
Источник: ДПІ у Подільському районі м. Києва
Просмотров: 510 | Добавил: Сентябрь | Дата: 25.02.2013 | Комментарии (0)


Начальникам регистрационных служб направлено соответствующее письмо.
Укргосреестр в письме от 21.01.2013 г. № 27-06-15-13 указал, что согласно пункту 21 Порядка госрегистрации вещных прав на недвижимое имущество и их отягощений, орган госрегистрации, нотариус в день принятия решения о государственной регистрации выдает или направляет заказным письмом с описью вложения заявителю извлечение из Государственного реестра вещных прав на недвижимое имущество вместе с документами, которые представлялись заявителем для проведения госрегистрации.
При этом, Укргосреестр отметил, что программное обеспечение Реестра предусматривает возможность формирования извлечений, содержащих различный объем сведений в зависимости от субъектов, которым они предоставляются, а также оснований для их выдачи.
Пунктом 48 Порядка ведения Государственного реестра вещных прав на недвижимое имущество предусмотрено формирование, в частности:
- извлечения, которое предоставляется владельцу недвижимого и ... Читать дальше »
Просмотров: 451 | Добавил: Сентябрь | Дата: 25.02.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |