Вторник, 19.03.2024, 06:59
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Февраль » 22
Новая форма Реестра выданных и полученных налоговых накладных опубликована в «Офіційному віснику України» от 19.02.13 г. № 11, поэтому будет применяться с 01.03.13 г. (при составлении отчета за март 2013 года).

Напомним, что Реестр ведется лицами, зарегистрированными как плательщики НДС, в электронном виде в утвержденном формате и по собственному желанию плательщика в бумажном виде.


По материалам: Баланс
Просмотров: 519 | Добавил: Сентябрь | Дата: 22.02.2013 | Комментарии (0)

Чи може фізособа-підприємець мати відокремлені підрозділи
та куди він має сплачувати ПДФО


Фізособа-підприємець займається роздрібною торгівлею та має декілька магазинів у різних містах. Чи можуть магазини такого підприємця вважатися відокремленими підрозділами та чи сплачувати ПДФО за їх місцезнаходженням?

Це питання буде цікаве як фізособам-підприємцям, які знаходяться на загальній системі оподаткування (пп.пп. 162.1.1, 177.1, 177.7 Податкового кодексу України (далі — ПКУ)), так і фізособам-єдинникам, які сплачують ПДФО, у т.ч і за найманих працівників, оскільки вони є податковими агентами для них (пп.пп. 14.1.180, 162.1.3 ПКУ).

Проте, перш за все, з’ясуємо, хто може мати ві¬докремлені підрозділи. Для цього звернемося до норм ч. 6 ст. 55 Господарського кодексу України (далі  — ГКУ), за якою право відкривати свої філії, представництва, інші відокремлені підрозділи без створення юрособи можуть тільки господарські організації, що зазначені в п. 1 ч. 2 ст. ... Читать дальше »
Просмотров: 484 | Добавил: Сентябрь | Дата: 22.02.2013 | Комментарии (0)

Сума доходу, отримана платником податку за здану ним вторинну сировину, побутові відходи, брухт кольорових металів, використані акумулятори електричні свинцево-кислотні, залишки та брухт електричних акумуляторів із вмістом свинцю з 1 січня 2013 року не включаються до загального місячного або річного оподатковуваного доходу. Тому отримана сума не оподатковується.

Незмінною залишається норма Податкового кодексу, якою передбачено, що дохід, отриманий від продажу брухту дорогоцінних металів Нацбанку України, також не оподатковується.

Пунктом 165.1 ст. 165 Податкового кодексу наведено перелік доходів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку.


По материалам: ДПС України
Просмотров: 490 | Добавил: Сентябрь | Дата: 22.02.2013 | Комментарии (0)

Фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку зобов’язані зберігати первинні документи, на підставі яких заповнювалися дані книги обліку доходів і витрат та складалася податкова декларація платника ЄП – ФОП. До таких документів належить зокрема, виписка з банку, квитанція, чек або документ довільної форми про готівкову оплату товарів, робіт або послуг, якщо вони отримувалися у громадян або у фізичних осіб – підприємців. Також слід зберігати й інші первинні документи, які використовуються для складання податкової звітності за іншими податками та зборами – у разі їх сплати.

Первинні документи зберігаються не менше 1095 днів з дня подання податкової декларації платника ЄП – ФОП або іншої податкової звітності, для складання якої вони використовуються.

За не збереження первинних документів до платників єдиного податку можуть бути застосовані штрафи в розмірі 510 гривень. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке са ... Читать дальше »
Просмотров: 484 | Добавил: Сентябрь | Дата: 22.02.2013 | Комментарии (0)


Це доволі актуальне запитання, що виникає знову й знову в кожного суб’єкта господарювання, який має справу з підприємцем. І річ тут не в «короткій пам’яті», а в мінливості вимог до назв і видів документів, які б підтвердили підприємницький статус фізособи. Які ж наразі потрібні документи, ми й розберемося… Придбання товарів (робіт, послуг) у підприємця-загальносистемника

До 01.07.2012 р. пункт 177.8 ПКУ дозволяв не утримувати ПДФО з доходів фізособи, якщо такий дохід отримано підприємцем від операцій, здійснюваних у межах обраних ним видів діяльності. Достовірністю цього факту мала слугувати копія документа, що підтверджує державну реєстрацію фізособи як суб’єкта підприємницької діяльності.
Відразу було зрозуміло, що звичайною копією свідоцтва про державну реєстрацію або виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб — підприємців (далі — ЄДР) тут не обійтися. Адже ці документи не надавали змоги виявити, які ж саме види діяльності фізособа обрала як ... Читать дальше »
Просмотров: 842 | Добавил: Сентябрь | Дата: 22.02.2013 | Комментарии (0)


По каким основаниям орган ГНС может в одностороннем порядке расторгнуть договор о признании электронных документов?
Відповідь: У розділі 6 додатку 1 до Інструкції з підготовки та подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, визначені причини розірвання договору в односторонньому порядку, а саме:
ненадання платником податків нових посилених сертифікатів відкритих ключів замість скасованих або у разі зміни платником місця реєстрації.
Інших підстав для розірвання договору в односторонньому порядку з боку органів ДПС не передбачено.
Источник: ДПІ у Дарницькому районі м. Києва
Просмотров: 450 | Добавил: Сентябрь | Дата: 22.02.2013 | Комментарии (0)


В этом году налоговую декларацию нужно будет заполнить и подать в налоговую инспекции до 30 апреля 2013 года большинству украинцев. Об этом «Минфину» рассказали в юридической компании «Алексеев, Боярчуков и Партнеры».
Так, по словам юриста юридической компании «Алексеев, Боярчуков и Партнеры» Дмитрия Поповича, раньше подавать ежегодную налоговую декларацию должны были только государственные служащее, должностные лица органов местного самоуправления, лица, которые претендуют на занимание должности государственного служащего или в органы местного самоуправления; судьи, кандидаты на избрание судьей, народные депутаты Украины, кандидаты на пост Президента Украины, кандидаты в депутаты Верховного Совета Автономной Республики Крым, городских советов и на должность сельского, поселкового, городского главы.
«Прошлым летом депутаты исключили эту норму. Теперь, начиная с 2013 года, Приложение №7 к декларации о доходах нужно подавать всем, кто получал в прошлом году доходы от двух и б ... Читать дальше »
Просмотров: 399 | Добавил: Сентябрь | Дата: 22.02.2013 | Комментарии (0)


Две недели назад началась рекламная кампания Налогового управления, призывающая граждан, знающих о случаях сокрытия доходов, информировать об этом компетентные органы. Население активно откликнулось на этот призыв - Налоговое управление получило тысячи сообщений о людях, которые уклоняются от налогов. Сегодня в налоговом управлении побывал наш корреспондент Андрей Харазов.
Предприниматели, которые порой позволяют себе просто положить деньги в ящик стола, не выписывая никаких квитанций, в последние дни чувствуют себя неуютно. Опасаться приходится не только замаскированных налоговых инспекторов, а решительно всех - коллег, соседей, клиентов. Виной всему - так называемая "Линия справедливости", открытая налоговым управлением.
Говорит Дуду Ханс, заместитель начальника отдела по работе с информаторами в Налоговом управлении: «Эта кампания проводится с целью повышения сознательности среди населения, ведь уклонение от налогов - уголовное преступление, и все израильтяне обязаны отч ... Читать дальше »
Просмотров: 455 | Добавил: Сентябрь | Дата: 22.02.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |