Вторник, 19.03.2024, 11:20
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Февраль » 26

Вітаю!
Я на єдиному податку третя група без ПДВ.
Минулого року не працював, здавав в податкову нульові звіти. Зараз почав працювати.
Як треба правильно заповнювати книгу обліку за минулий (нульовий) рік? Чи треба записувати нулі і за який період звітності? Чи починати книгу з дати першого доходу?
Буду вдячний за консультацію.
Володимир

Доброго дня, відповідно до п.7 наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форм книги обліку доходів і книги обліку доходів і витрат та порядків їх ведення» від 15.12.2011 № 1637 дані Книги використовуються платником податку для заповнення податкової декларації платника єдиного податку.
п.4 Наказу передбачено, що у Книзі відображається фактично отримана сума доходу із сумарним підсумком місяць, квартал, рік.
Отже, необхідно заповнити Книгу відобразивши нульові показники за такі періоди.
З повагою, Дмитро Куценко
юрист Всеукраїнського об’єднання
малого та середнього бізнесу «Фортеця»
Просмотров: 515 | Добавил: Сентябрь | Дата: 26.02.2013 | Комментарии (0)


Фізичні особи-нерезиденти, які отримали в Україні винагороду за договором цивільно-правового характеру, повинні сплатити податок на доходи фізичних осіб. Такий дохід оподатковується за ставками 15% та/або 17%.
Відповідні доходи нерезидентів оподатковуються за правилами та ставками, визначеними для резидентів.
Оподаткуванню підлягає сума винагороди, за мінусом єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ст.164 ПКУ).
За ставкою податку 15 відсотків оподатковуються доходи, нараховані у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.
Якщо загальна сума таких доходів без урахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у календарному місяці перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного п ... Читать дальше »
Просмотров: 504 | Добавил: Сентябрь | Дата: 26.02.2013 | Комментарии (0)


Міністерство доходів і зборів України нагадує! Якщо у Вас змінилися дані, які вносяться до Облікової картки (форми № 1ДР) або Повідомлення (форми № 1П – для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті), про це необхідно повідомити орган державної податкової служби. Наприклад, прізвище, ім’я, місце проживання тощо.
Відомості надаються протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання Заяви за формою № 5ДР або за формою № 5ДРП (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків).
Увага! Внесення змін до Державного реєстру здійснюється протягом п’яти робочих днів від дня подання Заяви до органу державної податкової служби за місцем проживання фізичної особи. У разі звернення до органу державної податко ... Читать дальше »
Просмотров: 548 | Добавил: Сентябрь | Дата: 26.02.2013 | Комментарии (0)


Некоторые бюро технической инвентаризации (БТИ) отказываются передавать реестровые книги, содержащие данные о правах на недвижимость, Государственной регистрационной службе (Укргосреестр) для внесения их в единый Госреестр вещных прав на недвижимость
До 2004 года БТИ регистрировали права собственности на недвижимость на бумажных носителях. После 2004 года такая регистрация проводилась в электронном Реестре прав собственности. Однако Киев и Севастополь регистрацию в электронном реестре прав собственности проводили только последние два года. Об этом сообщила первый заместитель главы Укргосреестра Инна Завальная.
"Сейчас существует проблема для органов власти, местного самоуправления, прокуратуры получить информацию из этого реестра. Обращаясь к нам, они ее могут получить только в том случае, если она есть или в новом реестре, или в старом реестре прав собственности. В других случаях, поскольку эта информация находится в бюро технической инвентаризации, данные органы вынуждены ... Читать дальше »
Просмотров: 510 | Добавил: Сентябрь | Дата: 26.02.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |