Вторник, 19.03.2024, 12:18
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Февраль » 06

В случае утраты или порчи почтового отправления или задержки его вручения органу ГНС ​​по вине оператора почтовой связи, налогоплательщик освобождается от любой ответственности за неподачу или несвоевременную подачу такой налоговой декларации
Податкова декларація подається до органу державної податкової служби за вибором платника податків, якщо інше не передбачено Податковим кодексом, в один із таких способів:
- особисто платником податків або уповноваженою на це особою;
- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
Платники податків, які належать до малих підприємств, в т.ч. фізичні особи – підприємці - платники ПДВ, можуть надсилати податкову звітність до органу ДПС поштою. Таке відправлення здійснюється не пізніше ніж за десять днів до закінчення граничного строку поданн ... Читать дальше »
Просмотров: 474 | Добавил: Сентябрь | Дата: 06.02.2013 | Комментарии (0)


Соответствующий приказ Минфина вступит в силу после официального опубликования
В информационных базах органов власти обнародован приказ Минфина №6 (от 9.01.2013 года) "Об утверждении формы Книги учета доходов и затрат для определения суммы общего годового налогооблагаемого дохода и Порядка ведения учета доходов и затрат для определения суммы общего годового налогооблагаемого дохода". Документ зарегистрирован в Минюсте 22 января 2013 года под №164/22696.
Содержание обнародованного документа вполне соответствует названию и, по предварительным оценкам практикующих аудиторов, форма и порядок учета доходов и затрат в налоговых целях не содержат существенных изменений, сравнивая с ранее действовавшими. Приказ Минфина №6 (от 9.01.2013 года) отменяет действие аналогичного приказа ГНСУ №1022 (от 24.12.2010 года).
Полный текст документа можно отыскать, в частности, на сайте Верховной Рады Украины в разделе "Законодательство" — ЗДЕСЬ. Там же — типичная форма учетной книги и, собст ... Читать дальше »
Просмотров: 434 | Добавил: Сентябрь | Дата: 06.02.2013 | Комментарии (0)


Изменениями, в частности, вводится обязанность граждан-резидентов при временном ввозе ТС уплатить таможенные платежи, подлежащие уплате при импорте соответствующего ТС. В то же время отменена обязанность вносить залог в сумме таможенных платежей, подлежащих уплате при импорте, в случае временного ввоза товаров на сумму до 1000 евро через аэропорты. Сегодня, 05.02.1013 г., вступил в силу приказ Минфина от 05.12.2012 г. № 1279, которым внесены изменения в Порядок взимания таможенных платежей при ввозе на таможенную территорию Украины товаров гражданами.
Изменения касаются правил временного ввоза в Украину товаров и транспортных средств для личного пользования, а именно:
1. Согласно приказу, как при временном ввозе на таможенную территорию Украины, так и при ввозе с целью транзита товаров, которые перемещаются в ручной поклаже и/или сопровождаемом багаже и суммарная фактурная стоимость которых превышает эквивалент:
а) 1000 евро, которые ввозятся через пункты пропуска через ... Читать дальше »
Просмотров: 463 | Добавил: Сентябрь | Дата: 06.02.2013 | Комментарии (0)


Уряд прийняв низку рішень щодо належного функціонування системи органів державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Відповідне розпорядження Кабінет Міністрів України схвалив 4 лютого 2013 року.
Документом, зокрема, передбачено, що місцеві органи влади облаштовуватимуть робочі місця державних реєстраторів речових прав на нерухоме майно у приміщеннях, де до 1 січня 2013 року розташовувалися реєстратори бюро технічної інвентаризації.
Також рішенням Уряду передбачені заходи щодо збереження матеріалів технічної інвентаризації, реєстрових книг, а також архівних справ, що знаходяться в БТІ.
Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів, органам місцевого самоврядування рекомендовано передбачити для державних реєстраторів речових прав на нерухоме майно з метою належного опрацювання ними запитів безоплатний доступ до матеріалів технічної реєстрації, реєстрових книг, а також архівних справ.
Окрім цього, Мінрегіону належить забезпечити безперебійну роботу Атестаційн ... Читать дальше »
Просмотров: 406 | Добавил: Сентябрь | Дата: 06.02.2013 | Комментарии (0)


У Дніпродзержинську вперше в практиці податкових органів України використано інноваційну форму погашення податкового боргу – місцеве підприємство розрахувалося з державою не грошима, а боргами своїх клієнтів.
Між податківцями та платником – КП «Дніпродзержинське житлове об’єднання» було укладено договір «Про переведення (уступку) права вимоги дебіторської заборгованості інших осіб перед платником податків».
Відповідно до цієї домовленості, кошти було стягнуто з іншої компанії, що заборгувала місцевим комунальникам чималу суму. Перший платіж на 25 тис. грн. вже надійшов до Держказначейства.
Податківці заявляють про наміри широко розповсюдити таку практику у своїй роботі. «Бувають численні випадки, коли суб’єкт господарювання не може сплатити податки через об’єктивні причини – тому що його споживачі не розрахувалися з ним за поставлені товари, надані послуги тощо. Ми винайшли шлях вирішити цю проблему: платник передає нам право стягнути заборгованість зі своїх клієнтів на ... Читать дальше »
Просмотров: 546 | Добавил: Сентябрь | Дата: 06.02.2013 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |