Вторник, 19.03.2024, 04:53
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Февраль » 5 » ДПС Волині: фіскальні звітні чеки потрібно роздруковувати щодня
19:53
ДПС Волині: фіскальні звітні чеки потрібно роздруковувати щодня

Під час кожної п’ятої фактичної перевірки торік волинські податківці виявляли відсутність щоденних звітних чеків про використання касових апаратів. Відповідно до діючого законодавства до порушників норми законодавства, що передбачає щоденний друк і збереження Z – звітів, застосовуються фінансові санкції.
ДПС у Волинській області звертає увагу користувачів реєстраторів розрахункових операцій: підприємці, які здійснюють розрахункові операції в готівковій чи безготівковій формі, реалізуючи товари чи надаючи послуги у сфері торгівлі, громадського харчування чи іншій сфері послуг, зобов’язані щоденно друкувати на реєстраторах розрахункових операцій фіскальні звітні чеки і забезпечувати їх зберігання в книгах обліку розрахункових операцій. Такий порядок передбачений п.9 ст. 3 Закону України від 06. 07.1995 року № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»
До суб’єктів господарювання, які порушуватимуть встановлені вимоги, застосовуватимуться фінансові санкції в розмірі двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Окрім цього, ст.26 цього Закону передбачає адміністративну відповідальність для посадових осіб та працівників торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, які, як порушники, притягуватимуться органами державної податкової служби відповідно до ст.155 прим.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Податківці Волині закликають представників місцевого бізнесу не порушувати норми Закону про застосування реєстраторів розрахункових операції.
Довідково: щоб не допустити порушень у своїй щоденній діяльності керівники підприємств та фірм мають пам’ятати:
у випадку, якщо підприємство не здійснює діяльності у вихідні чи святкові дні, що підтверджується відповідним наказом, то реєстратори розрахункових операцій не застосовуються.;
у робочі дні підприємства роздрукування фіскального звітного чеку є обов’язковим.
Джерело: Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Волинській області
Просмотров: 472 | Добавил: Сентябрь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |