Вторник, 23.04.2024, 09:35
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Февраль » 6 » Если Вы решили отчитываться по почте, отправьте декларацию заблаговременно
17:10
Если Вы решили отчитываться по почте, отправьте декларацию заблаговременно

В случае утраты или порчи почтового отправления или задержки его вручения органу ГНС ​​по вине оператора почтовой связи, налогоплательщик освобождается от любой ответственности за неподачу или несвоевременную подачу такой налоговой декларации
Податкова декларація подається до органу державної податкової служби за вибором платника податків, якщо інше не передбачено Податковим кодексом, в один із таких способів:
- особисто платником податків або уповноваженою на це особою;
- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
Платники податків, які належать до малих підприємств, в т.ч. фізичні особи – підприємці - платники ПДВ, можуть надсилати податкову звітність до органу ДПС поштою. Таке відправлення здійснюється не пізніше ніж за десять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації.
На поштовому відправленні у нижній правій його частині відправник пише найменування одержувача та його адресу в такій послідовності: назва вулиці, номер будинку, найменування населеного пункту, району, області.
Найменування відправника та його адреса пишеться у лівій верхній частині поштового відправлення в порядку, передбаченому для написання адреси одержувача.
Поштовий індекс на листах пишеться стилізованими цифрами чорнилом або кульковою ручкою (за винятком червоного, жовтого та зеленого кольорів).
У верхній частині поштового відправлення відправник робить позначку «Звіт». При цьому, платник податків (відправник) заповнює бланк рекомендованого повідомлення про вручення на своє ім’я або на ім’я особи, якій належить надіслати повідомлення після вручення поштового відправлення адресату. Також складає опис вкладення поштового відправлення у двох примірниках із зазначенням у ньому найменування одержувача та його адреси, поіменного переліку предметів, загальної вартості вкладення і підписує його.
Звертаємо увагу, що у разі втрати або зіпсуття поштового відправлення чи затримки його вручення органу ДПС з вини оператора поштового зв’язку, платник податків звільняється від будь-якої відповідальності за неподання або несвоєчасне подання такої податкової декларації.
Такий платник податків протягом п’яти робочих днів з дня отримання повідомлення про втрату або зіпсуття поштового відправлення зобов’язаний надіслати поштою або надати особисто (за його вибором) органу ДПС другий примірник податкової декларації разом з копією повідомлення про втрату або зіпсуття поштового відправлення.
Водночас, важливо пам’ятати те, що незалежно від факту втрати або зіпсуття такого поштового відправлення чи затримки його вручення платник податків зобов’язаний сплатити суму податкового зобов’язання, самостійно визначену ним у такій податковій декларації, протягом строків, установлених ПКУ (п. 49.7 ст. 49 ПКУ).
За умови дотримання платником податків вимог ст. 49 ПКУ, посадова особа органу ДПС, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов’язана зареєструвати податкову декларацію платника датою її фактичного отримання органом ДПС.
У разі подання платником податків до органу ДПС податкової декларації, заповненої з порушенням вимог п.48.3 та п. 48.4 ст. 48 ПКУ, такий орган ДПС зобов’язаний надати такому платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови, зокрема, у разі отримання такої податкової декларації, надісланої поштою - протягом п’яти робочих днів з дня її отримання.
Порядок подання податкової звітності до органів ДПС передбачений ст. 49 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.
Порядок оформлення поштових відправлень з вкладенням матеріалів звітності, розрахункових документів і декларацій затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28 червня 1997 року №799 із змінами та доповненнями.
Источник: ГНСУ
Просмотров: 479 | Добавил: Сентябрь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |