Вторник, 23.04.2024, 12:14
Приветствую Вас Гость

Торгово - промышленный портал

 "Промтехснаб"

Главная » 2013 » Февраль » 19 » Запропоновано скасувати двоетапну процедуру припинення діяльності підприємців, які не мають найманих працівників
19:30
Запропоновано скасувати двоетапну процедуру припинення діяльності підприємців, які не мають найманих працівників

Уряд пропонує скасувати двоетапну процедуру припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців, які не мають найманих працівників, а також спростити процедуру зняття таких осіб з обліку в фіскальних органах. Відповідний законопроект, який розробляло Міністерство юстиції, було схвалено на урядовому засіданні 13 лютого 2013 року.
Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, урядова ініціатива має на меті суттєве спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців, які не мають найманих працівників
Зокрема, пропонується внести зміни до Цивільного та Господарського кодексів України, а також Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» та визначити, що фізична особа–підприємець, яка не має найманих працівників, для припиненняпідприємницької діяльності має подати лише заяву. При цьому державний реєстратор буде зобов’язаним не пізніше наступного робочого дня з дати надходження заяви внести до Єдиного державного реєстру запис про проведення державної реєстрації припинення.
Крім того, пропонується внести зміни до Податкового кодексу України в частині визначення чіткого переліку документів, які подаються до податкових органів фізичною особою-підприємцем, яка не має найманих працівників, до початку проведення процедури припинення підприємницької діяльності. А також пропонується визначити особливості проведення перевірки для фізичних осіб-підприємців, які не мають найманих працівників та якими розпочато процедуру припиненняпідприємницької діяльності за її рішенням.
Законопроект, за словами Міністра юстиції, розроблено на виконання Національного плану дій щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».
Джерело: ПРЕС-СЛУЖБА МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ
Просмотров: 408 | Добавил: Сентябрь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Цены на топливо
Статистика

Архив записей
Rambler's Top100
Copyright MyCorp © 2024 |